Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru

Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Ti upozadění zazáří v Avengers 4. A čekají nás čtyři akční scény v rozměru letiště z Captaina Ameriky: Občanské války.

Další rozhovor k Avengers: Infinity War tentokrát s režisérem Joe Russoem, navíc pořízený v posledních dnech, nikoliv v polovině natáčení. Co jsme se dozvěděli?

Avengers 3 a 4 nejsou o nic více serializovaní než kterékoliv jiné marvelovky. Joe znovu zdůrazňuje, že nejde o jeden film rozdělený na dvě půlky. Jako divák byl nejednou zklamaný, když v kině skončí nějaká „první část“ a vy cítíte, jak někdo prostě přestřihl hotový celek vejpůl. Žádný z filmů nemá prostředek, začátek ani konec. Každý z nich má jen polovinu prostředního aktu a celý úvodní nebo celý závěrečný akt. Avengers 3 mají prostředek, začátek a nesmírně definitivní konec, stejně jako Avengers 4. Některé elementy přecházejí z filmu do filmu nebo se táhnou napříč světem Marvelu už delší dobu, ale i tak je každý ze snímků emocionálně kompletním zážitkem.

Russo znovu zopakoval, že se inspirovali heist filmy. Thanos se žene za Kameny nekonečna, jako by to byl kufřík drog nebo diamantů v kriminálce. A hrdinové jsou rozdělení do několika skupin, jednotlivé příběhy se různě prolínají, jen aby se v závěrečném aktu všechny spojily. Russoovi pracovali na mnoha televizních seriálech, kde je běžné mít větší množství postav a málo času. Přesto museli vždy dát všem dějovým linkám dostatečnou péči, žádnou z postav neošidit. Některé posouvaly kupředu děj, jiné se osobně rozvíjely atd. Zkusit něco podobného na ploše celovečerního filmu byla výzva.

Základem všeho byl poctivý scénář a už během psaní se rozhodovalo, které postavy budou v popředí a které v pozadí. To bylo vzhledem k množství nezbytné. Pozitivní je, že se připravovaly scénáře dvou Avengers filmů najednou, a tak kdo byl v Avengers: Infinity War odstrčený stranou, ten dostane daleko větší prostor v Avengers 4 a naopak. Na všechny se zkrátka dostane, a pokud si vaši oblíbenou postavu ve trojce dostatečně neužijete, tak zkrátka počkejte na čtyřku.

Kdo dostal nejvíc prostoru v Infinity War? Thanos (Josh Brolin). Je to jeho film. Russoovi chtěli diváky překvapit, nabídnout jim něco nového. A vyprávění příběhu velkofilmu z pohledu záporáka je docela unikátní. Thanos tak má zajímavý vývojový oblouk, příběh je pojednaný z jeho pohledu, Thanos je hybatelem děje. Thanos dostane ohromné množství času na plátně. Publikum ale samozřejmě zajímají hrdinové a příběh nezažijeme jen z pohledu Thanose. Těch perspektiv bude hned několik. Velice významný bude úhel pohledu Gamory (Zoe Saldana) a značnou část událostí budeme vnímat jejíma očima. A hodně zajímavý dějový oblouk dostal Thor (Chris Hemsworth). Ten zatím nikdy nebyl v žádném Avengers filmu v popředí, avšak tentokrát má opravdu důležitou roli a společně s Thanosem má nejvíc času.

Pokud je řeč o Thorovi, nejde vzpomenout na nedávný Ragnarok, který byl hodně komediální. Infinity War však taková nebude. Styl bratří Russoových je hodně jiný než styl Jamese Gunna či Taiki Waititiho, takže i když je současný stav jednotlivých hrdinů samozřejmě formovaný tím, co (a jak) postavy prožily dříve, pořád máme počítat s tím, že všechno dostaneme podané skrz Russoovic optiku. Třeba zmiňovaný Thor může být tu a tam k popukání, ale zároveň to bude ve filmu hodně tragická postava. Ale když už dojde na tu zábavu, tak se máme těšit na setkání Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) a Doctora Strange (Benedict Cumberbatch). Střet dvou eg bude stát za to a bude mít zásadní dopad na celý příběh.

Humor samozřejmě není vše, co dělá dobrou marvelovku, takže co akce? Bratři Russoovi se zapsali do filmových dějin mimo jiného scénou na letišti v Captainu Amerikovi: Civil War. Během té se do jedné akční sekvence zapojilo největší množství superhrdinů ve filmových dějinách. Scéna se dohromady chystala asi rok a režiséry skoro položila. No a Infnity War má takové masivní scény zhruba tři nebo čtyři. Akční scény mají být opravdu obrovské, aby bylo jednoznačně patrné, že se skutečně jedná o „válku“!

Na závěr si můžete přehrát fanouškovskou verzi traileru, kterou sdíleli režiséři Russoovi na svém Twitteru. Stejně tak režiséři sdíleli plakát s rukou Gamory a Thanose, který paroduje plakát Logana. A tím lidská tvořivost nekončí. V galerii si můžete prohlédnout poslední večeři (shawarma style), chudáka M'Baku, který nebyl pozvaný, popřípadě komiks, který ukazuje, jak porazit Thanose za pomoci Johna Wicka. A zajímavá chybka se vloudila na plakát Infinity War: Thor na něm má pásku přes oko na opačné straně.

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

Zdroje: Fandango, Elizabeth Olsen, Naijabiggz, Russoovi, Bosslogic I, II

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu Avengers 3: Kteří hrdinové dostanou nejvíc prostoru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest