Russoovi: Budoucnost u Marvelu, dvouhodinové filmy jsou mrtvé, X-Men a Superman

Russoovi: Budoucnost u Marvelu, dvouhodinové filmy jsou mrtvé,  X-Men a Superman | Fandíme filmu
Režiséři Avengers: Infinity War se rozpovídali o svých tvůrčích prioritách i o budoucnosti filmového průmyslu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pokud jde o „komiksové vzdělání“, tak z dvojice byl velkým fanouškem komiksů vždy především Joe Russo, který v deseti letech dostal od strýčka obrovskou krabici nacpanou sešity, kterou asi za týden celou zhltnul. Okamžitě si zamiloval především hrdiny od Marvelu, protože se dokázal ztotožnit s tím, že jsou chybující a lidští.

Proto je také podle bratrů tak obtížně zadaptovat pro film hrdinu, jako je Superman. Čím mocnější hrdina je, tím je těžší jej nějak zpracovat na vypravěčské úrovni. Oni sami na všech postavách ze všeho nejdřív hledají jejich nedostatky a to co, je dělá zranitelnými. To je na nich to nejzajímavější. Z povrchního pohledu může působit síla postavy zajímavě, ale hloubku jí dodávají vždycky její slabiny. U Supermana je hrozně těžké najít nějakou slabinu nebo charakterní vadu, takže jej na plátně jen obtížně ukážete jako zranitelnou postavu. Právě proto bratři nechali Visiona, aby se zamiloval – aby nadlidsky silná bytost dostala nějakou slabinu.

Když byli bratři dotázáni, jakou postavu by do budoucna rádi představili v Marvel Universe, tak zažertovali, že Great Lakes Avengers, obskurní superhrdinský tým z Milwaukee. Obecně ale bratři budou s Marvelem do budoucnosti spolupracovat rádi na jakékoliv úrovni. Za šest let pro studio natočili čtyři filmy a je pro ně jako rodina. Pokud jde o konkrétní projekty, tak bratři pouze potvrdili, že nepracují na žádné z chystaných minisérií pro službu Disney+.

Souboj streamovacích platforem je součástí aktuálního procesu konsolidace. Na trh s filmy a seriály vstupují bilionové společnosti jako Amazon nebo Apple a tradiční studia jako Disney na to reagují vedle vytváření vlastních streamovacích platforem a také spojováním s dosavadní konkurencí. Pokud jde konkrétně o Marvel, bratři tvrdí, že s Kevinem Feigem o akvizici xmenovských postav nemluvili, nicméně nepochybují o tom, že je Feige všechny zakomponuje do dosavadního světa Marvelu. Studiu to dává celou škálu možností, kam se mohou v budoucnosti při vyprávění příběhů vydat.

Zatím každopádně není zřejmé, jak ta budoucnost bude vypadat. Bratři spolupracují s Noou Hawleym (Legion, Fargo) na sérii Mastermind. Přiznali, že při té příležitosti přišla řeč i na samostatný film s Doctorem Doomem, který Hawley píše. Bratři by opravdu rádi viděli jeho zpracování postavy, a obecně jsou fanoušky všeho, co tvůrce točí, nicméně v současnosti je skutečnost taková, že nikdo neví, co bude s rozpracovanými projekty studia Fox po tom, co studio převezme Disney.

Na závěr si bratry můžete poslechnout o všem mluvit jejich vlastními slovy:

Zdroje: Bussiness Insider, THR, Deadline,

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest