Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami

Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit dalších 12 obrázků
Seznamte se s jednotlivými postavami, které se mají představit v The Eternals, příběhu Thanosových předků. A kdo ví, třeba se ukáží také Hercules, Conan či Namor.
  1. Kapitola č.1
  2. Karen
  3. Elysisus

Před několika dny jsme tu měli článek o Thanosovi a o tom, jak jeho postava poukazuje k dalším směrům, do kterých se Marvel Cinematic Universe může vypravit. Klíčové je především to, že Thanos je jedním z Eternalů, prastarého národa, kolem kterého se bude točit jeden z příštích marvelovských filmů. Dle dostupných informací se The Eternals mají stát jedním z rozcestníků pro další marvelovské příběhy, které se mohou odehrávat v minulosti, současnosti i budoucnosti. A to jak na Zemi, tak mimo ni. Kromě toho, že velký potenciál pro širokou škálu příběhů nabízejí Eternalové sami, jsou také možným východiskem pro celou řadu dalších postav.

Zdá se, že hlavní inspirací chystaného filmu budou původní komiksy Jacka Kirbyho ze 70. let minulého století. Nějaké prvky zřejmě ale budou využité i ze série Neila Gaimana, který se látky ujal po přelomu tisíciletí. Eternalové dají Marvelu možnost, aby z vlastního pohledu zpracoval mýty o stvoření života na Zemi mimozemskými bytostmi, což je téma, kterému se věnoval například Ridley Scott v Prometheovi.

Eternals by nás blíže mohli seznámit také s Celestiály, božskými stvořeními, která existují od počátku vesmíru. Stali se z nich velcí objevitelé a vědci kosmu. Navštěvovali svět za světem a sázeli semínka evoluce. Před asi milionem let se podle komiksů zastavili také na Zemi a experimentováním na lidech vytvořili dvě odnože pozemšťanů. Eternaly a Deviante. Stvoření těchto ras/národů hodně připomíná vznik Inhumans, které při svých pokusech na lidech vytvořili zase pro změnu mimozemšťané z národa Kree. To je pro Inhumans a jakékoliv naděje na jejich filmové zpracování další hřebíček do rakve – nezní pravděpodobně, že by Marvel chtěl do kin v dohledném horizontu uvést dva hodně podobné koncepty.

Devianti byli oškliví, geneticky nestabilní a už od počátku se snažili podrobit lidstvo. Eternalové byli vytvoření k daleko větší dokonalosti a dlouhověkosti, s lidmi se příliš nestýkali, ale od nepaměti bojovali proti Deviantům, aby je udrželi na uzdě. Eternalové jsou téměř nesmrtelní, takže se jejich příběhy mohou odehrávat téměř kdykoliv. Část jejich příběhů je inspirovaná řeckou mytologií, takže se Marvel může vydat tímto směrem a představit něco obdobného, jak nabízí u DC Wonder Woman.

Vedle toho se příběhy spojené s Eternaly a Devianty rozpínaly po fiktivních kontinentech, které se následně potopily během kataklizmických událostí (ano, komiksy mají i vlastní vysvětlení pro biblický mýtus o potopě). Na jednom z takových kontinentů se odehrávají příběhy marvelovské verze Conana, z potopené Atlantidy by pro změnu mohl vzejít Namor, což jakási marvelovská obdoba Aquamana. Eternalové byli také vášniví vesmírní cestovatelé a jednou z jejich základen byla i Thanosova domovská planeta – Titan. A aby těch spojení nebylo málo, tak Celestiálové by měli být zodpovědní také za to, že v některých lidech dřímá latentní gen X – právě skrze příběhy Eternalů by tak mohli být do Marvel Cinematic Universe přivedeni X-Meni.

Chystaný film by se měl soustředit na Eternaly na Zemi, i když nevíme přesně v jakém období. Snímek se má začít natáčet příští rok na podzim v Londýně, s premiérou se předběžně počítá na rok 2020. Na projekt u Marvelu dohlíží Nate Moore (Captain America 2, 3, Black Panther) a za casting je zodpovědná Sarah Finn, která je s Marvelem už od prvního Iron Mana. Koho do příštího filmu hledá?

Další kapitola »

Galerie: 13

Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s jednotlivými postavami | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest