Aquaman: První ohlasy slibují příjemný zážitek

Aquaman: První ohlasy slibují příjemný zážitek | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
V DC začíná éra, která se víc inspiruje Marvelem než dosavadními DC filmy. Plus délka filmu a kdy uvidíme další trailer.

Po recenzích na Fantastická zvířata 2 jsou tu první ohlasy k Aquamanovi. Spoluscenárista David Leslie Johnson-McGoldrick v nedávném rozhovoru uvedl, že má radost, že konečně bude moct vzít na nějaký film svoje děti – protože není strašidelný a je povedený. V Aquamana má velkou důvěru, stejně jako v režiséra Jamese Wana, u kterého už při spolupráci na Conjuringu 2 poznal, že se dokáže velice instinktivně naladit na společnou vlnu s publikem. James Wan před několik dny oznámil, že je film definitivně hotový a hned na to byl hotový snímek puštěný testovacímu publiku. Takže, mají se McGoldrickovy děti na co těšit?

Ohlasů z prvních předpremiér zatím není mnoho, ale všechny tvrdí, že je film přinejmenším slušný, některé dokonce uvádějí, že je výborný. Jde rozhodně o lepší film než Justice League, podle některých je dokonce lepší než Wonder Woman. Atlantida je lépe propracovaný svět než Themyscira, Black Manta a Ocean Master jsou výraznější záporáci než Áres.

Ze všech dosavadních DC filmů se má Aquaman nejvíc blížit Marvelu, konkrétně by snad mělo jít tón srovnávat s tónem Ant-Mana a Wasp, či Thora: Ragnarok. Obecně máme čekat velký odklon od dosavadních DC filmů, daleko větší lehkost a více humoru. Zároveň by neměla vyprávění chybět hloubka. Zmiňovány jsou dobrodružná povaha, dobrá akce a hezké výtvarné pojetí. Zaznívá označení "Star Wars pod vodou".

Padlo i několik specifických komentářů: Arthur a Mera (dvě ústřední postavy filmu) někdy fungují, ale občas také ne. Příběh je prý solidní, hudba nikterak zapamatovatelná, digitální triky jsou slušné, ale mohly by být lepší. Z projekcí se také proslýchá, že má snímek zhruba 140 minut.

Ještě jednou zdůrazňujeme, že jde o prvotní reakce z raných předpremiér, kde si chtělo studio hlavně změřit reakce běžného publika. Názory profesionálních kritiků se klidně mohou výrazně lišit. I přes pozitivní reakce zatím nevypadá úplně zázračně předpověď tržeb. Rané prognózy počítají s 40-60 miliony dolarů. To na mnohasetmilionový blockbuster není úplně pěkné číslo. Dané to může být tím, že Aquaman nezaujal v Justice League (kterou navíc neviděly zrovna davy), roli hraje skutečnost, že v ten samý den mají premiéru nová Mary Poppins a Bumblebee a v prosinci daleko víc lidí nechodí na filmy během premiérového víkendu, ale odloží návštěvu kina až na svátky. Pokud by tedy recenze a další ohlasy byly stejně pozitivní, jako ty momentální, mohlo by to i v pokladnách nakonec dopadnout docela dobře.

Níže si můžete přehrát jeden z posledních spotů, někdy příští týden by měl dorazit finální trailer (i když půjde nejspíš jen o kratší sestřih starší pětiminutové ochutnávky) a v galerii na vás čeká pár nejnovější fotek (některé zachycují Aquamanovu voskovou sochu, tak zkuste uhádnout které).

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, jeho vytouženou Meru Amber Heard, dvorního rádce Vulka Willem Dafoe, záporáka Ocean Mastera Patrick Wilson. Režíruje James Wan, film má premiéru naplánovanou na 20.12. 2018.

Zdroje: Variety, Batman-News, Slashfilm, Box Office, Trailer Track, Screen Rant, MFR, Jeremy Conrad

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Aquaman: První ohlasy slibují příjemný zážitek | Fandíme filmu Aquaman: První ohlasy slibují příjemný zážitek | Fandíme filmu Aquaman: První ohlasy slibují příjemný zážitek | Fandíme filmu Aquaman: První ohlasy slibují příjemný zážitek | Fandíme filmu Aquaman: První ohlasy slibují příjemný zážitek | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest