Aquaman: Po dvou letech příprav je film definitivně hotov

Aquaman: Po dvou letech příprav je film definitivně hotov | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Seznamte se s dlouhým vývojem, kterým si Aquaman prošel, od prvopočátků až po premiéru. K tomu nejnovější videa.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Režisér James Wan na Instagramu oznámil, že po dvou letech příprav je Aquaman definitivně hotový a připravený k vyplutí do kin. První projekce pro americký tisk můžeme očekávat už za pár týdnů, takže byl nejvyšší čas. Wan poděkoval střihačům a borcům z trikového a zvukového oddělení za neutuchající výkon, kdy se posledních několik týdnů pracovalo na dokončení už prakticky nonstop. A teď si James dopřeje svého zaslouženého šlofíka ;-).

Vývoj snímku začal už před notnou dobou. Pokud pomineme všechny předchozí iterace projektu, které nakonec skončily v propadlišti dějin, začala současná garnitura DC Films o Aquamanovi mluvit v roce 2013, několik měsíců po premiéře Muže z oceli. V létě 2014 byli najati první scenáristé a v říjnu 2014 byl film veřejně oznámen. Datum premiéry bylo stanovené na léto 2018, takže v tomhle případě se Warner od svého prapůvodního plánu nijak výrazně neodchýlil.

Už od závěru roku 2013 se také šuškalo o tom, že by si Jason Momoa měl zahrát jakousi blíže nespecifikovanou roli v Batman v Superman. V roce 2014 bylo jeho obsazení potvrzeno, v roce 2015 se objevila první oficiální fotografie. V Batman v Superman z roku 2016 měl Momoa maličké cameo, v Justice League z roku 2017 už byla role větší a teď, zhruba tedy pět let po svém obsazení, se polynéský sympaťák konečně dočkal účinkování v hlavní roli.

Režisér James Wan byl najatý v dubnu 2015, následně ale stihl ještě dokončit Rychle a zběsile 7 a natočit V zajetí démonů 2. Předchozí scénáře se kompletně zahodily a začalo se odznova. I tak se scnář nadále vyvíjel a závěrečnou podobu připravili Wan, Geoff Johns (tehdejší šéf DC Films), Will Beall a David Leslie Johnson-Mcgoldrick. Postavy Mery a Vulka obsadil ještě Zack Snyder (stejně jako Aquamana), protože se všechny měly objevit v Justice League. Vlastní casting Wan rozběhl koncem roku 2016, kdy okamžitě obsadil svého dvorního herce, Patricka Wilsona, do role záporáka Orma.

Samotné natáčení začalo 2. května 2017 a převážně se točilo v ateliérech v Austrálii. Exteriéry se natáčely na Sicílii, v Maroku, v Kanadě a na několika místech australského pobřeží. Hlavní část natáčení skončila v říjnu 2017. Od té doby běžela extrémně náročná postprodukce, která byla predefinována skutečností, že se většina filmu odehrává ve vodě nebo alespoň u vody, a tak je velká část záběrů ve filmu triková. Na vizuálních efektech se podílela řada trikových společností, včetně dvou nejslovutnějších – ILM a Wety. Zhruba rok po skončení natáčení jsou tedy triky hotové a film může k divákům.

Na další straně najdete porci nejnovějších upoutávek.

Další kapitola »

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Aquaman: Po dvou letech příprav je film definitivně hotov | Fandíme filmu Aquaman: Po dvou letech příprav je film definitivně hotov | Fandíme filmu Aquaman: Po dvou letech příprav je film definitivně hotov | Fandíme filmu Aquaman: Po dvou letech příprav je film definitivně hotov | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest