Box Office: They Did Rock You

Box Office: They Did Rock You | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Stěží byste tento víkend hledali film, který natočil jediný režisér. Nakonec jsou ale šampióny jenom Queeni.

Žádné recenze ani kontroverze nedokáží pohřbít film, který chtějí diváci vidět. Přesně jako je tomu u Bohemian Rhapsody, biopicu o skupině Queen a jejím frontmanovi Freddiem Mercurym. Film má spíše smíšené recenze, původní odstupivší režisér Brian Singer má na kontě pár nařčení ze sexuálního zneužívání, Freddie Mercury není ve filmu kdovíjaká LGBT ikona a přesto blyštivý muzikál se skvělým Ramim Malekem a solidními hudebními čísly startuje s 50 miliony dolary. 

Nebýt 60 milionů Straight Outta Compton před třemi lety, šlo by o nejlepší debut hudebního životopisu. Pravděpodobně půjde o další jasnou volbu pro starší diváky, kteří už viděli Zrodila se hvězda. Tím pádem by film klidně vydržel do Vánoc a mohl skončit okolo 140 mega v Americe. V Disneym jsou určitě rádi, protože jde o přesně ten typ filmu, kvůli kterému studio koupilo Fox. Pochybuju, že jim šlo jen o to, narvat X-Meny do MCU. Jestli je to výhra i pro LGBT komunitu, těžko říct. Rozhodně půjde o nejúspěšnější film s bisexuálním protagonistou. Mezinárodně už je utrženo dalších milionů 91.

Komu se tento víkend ale zatraceně nezadařilo je Louskáček a čtyři říše. I tenhle film schytal dva režiséry, je to na něm ale znát víc. Nesmyslná fantasy pohádka od Disneyho, která by hrozně chtěla být novou Alenkou v říši divů, jejíž druhý díl mimochodem taky pohořel, nakonec stála 130 mega a utržila o víkendu jen 20 milionů. Ze zahraničí dorazilo nějakých 39 milionů a film tak globálně odstartoval s 59 mega. Čeká se na vánoční zázraky a sváteční výdrž, i ty ale filmu zajistí přinejlepším 262 milionů celosvětově. A to v žádném případě nestačí. Stejně jako nestačilo hodit Oprah Winfrey do V pasti času a Star Wars značku na Sola, tak diváci očividně nepůjdou na každou barevnou pohádku od Myšáka. 

Tyler Perry jinak vydal svoji první eRkovou komedii, Nobody's Fool, a poprvé mu ji distribuuje Paramount a ne Lionsgate. Výsledek je průměrných 14 milionů. Tiffany Haddish dokázala před 6 týdny vytřískat po boku Kevina Harta 26 mega s Night School. Uvidíme, jak se bude dařit v zahraničí, kam Lionsgate většinou Perryho filmy ani neposílali. I 3 miliony by byla výhra.

Amazon poslal do třístovky kin artový horor Suspiria a nepřekvapivě utržil 965 000 dolarů. Celkově to zatím dělá 1,2 milionu. Herec Joel Edgerton potom nasadil svůj režijní projekt Boy Erased o Nicole Kidman a Russellovi Crowe, kteří poslali svého syna na terapii, aby tam z něho vymodlili jeho homosexualitu. Klasický americký námět zvládl z pěti kin 220 000 dolarů a hovoří se o nominaci pro Nicole Kidman. 

Mezi staršími filmy stále září Zrodila se hvězda. V pátém víkendu spadl film o 21 % na 11 milionů dolarů. Muzikál má tak po měsíci 166 mega z Ameriky a od 300 milionů celosvětově ho dělí 6 mega. Podobná výdrž nepotká Halloween, který se startem listopadu ztratil dost diváků. I tenhle film má 11 milionů dolarů, nějakých 150 mega v Americe a globálně 230 mega. A Venom teď vydělává méně než Zrodila se hvězda, i když starovali ve stejný den. V pátém víkendu má 8 milionů. Komiksovka je ale v Americe na 200 milionech a globálně jsme úplně jinde, přesněji na 540 milionech. Čína to příští víkend zřejmě přehodí přes 600 milionů. 

Zdroj: Forbes

Venom

16.09.2005 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: They Did Rock You | Fandíme filmu Box Office: They Did Rock You | Fandíme filmu Box Office: They Did Rock You | Fandíme filmu Box Office: They Did Rock You | Fandíme filmu Box Office: They Did Rock You | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest