Box Office: Nesmrtelný Halloween

Box Office: Nesmrtelný Halloween | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Mike Myers má aktuálně navražděno nejvíc ze všech zabijáků náctiletých.

Bylo by překvapení, kdyby nový Halloween nekraloval tomuto víkendu. Film utržil ve druhém týdnu 32 milionů při propadu 58 % a s dosavadními 127 miliony je nejúspěšnějším slasherem všech dob. Hovoříme teď v číslech, které nezohledňují inflaci. Kolik tedy novému Halloweenu vlastně chybí k ultimátní výhře? Halloween H2O utržil 55 milionů, což by dnes bylo nějakých 107 milionů. První Halloween z roku 1978 utržil 47 milionů, což by dnes bylo 185 milionů. Blumhouse se bude určitě snažit protlačit film na úplný vrchol své produkce. Už teď je Halloween na třetí příčce za Rozpolceným (138 milionů) a Uteč! (175 milionů). Předpokládá se mu 174 milionů, což je takové... No, třeba se bude moct chodit na film i příští rok, aby se černošský thriller zdolal. Globálně jsme 172 milionech. 

Studia jinak tento víkend využila k menší pauze, a tak se sváteční sezóna nakopne až příští týden. Dorazilo tedy jen akční béčko Útok z hlubin, ve kterém Gerard Butler šéfuje americké ponorce, která zachraňuje ruského prezidenta. Butler se na roli připravoval tak poctivě, že mu ministerstvo obrany zajistilo oficiální vládní tiskovku. Bohužel na ní se Butler opřel do administrativy a pohovořil o své absenci na premiéře v Saudské Arábii v souvislosti s nedávnou vraždou novináře. I takový je filmový průmysl. Samotný snímek ale neutržil nic obřího. Dorazila na něj především starší cílovka chlapů, ale stejně to bylo jen za 6,6 milionů. Jde o ten typ filmu, který možná prorazí v Číně. Jinak se ale Butler musí vrátit ke svým Pádům.

Dlouho jsme neviděli žádný nábožensky laděný snímek, ačkoli vychází skoro obtýden. Tentokrát je tu Indivisible o vojenském kaplanovi v Iráku. Z 830 kin jenom 1,5 milion. Ještě hůř dopadl Johnny English 3, který z 544 kin dostal jenom 1,6 milion. Jak ale už víte, tahle akční komedie s Rowanem Atkinsonem už pár týdnů vydělává většinu peněz v Evropě a tam jsme na 107 milionech. Nejlépe tak dopadl remake Suspiria, kterého se chopil Luca Gaudagnino (Řekni mi své jméno). Dvouapůlhodinový artový horor s Dakotou Johnson a Tildou Swinton vytřískal ze dvou kin 180 000 dolarů. Příští víkend to Amazon vyšle do 250 kin, ale asi se o tom bude víc básnit na internetu, než že by na to diváci chodili v davech.   

Venom má ve čtvrtém víkendu 10,8 milionů a 187 mega z Ameriky. Globálně je film na 508 milionech a ještě ho čeká Čína v listopadu. Zrodila se hvězda je v Americe na 149 milionech, což je o milion lepší než první Mamma Mia a nejnovější Bídníci, ale o trochu horší než 151 milionů La La Landu. I ten ale padne hned zkraje týdne. Globálně má muzikál 253 milionů.

Husí kůže 2 má v USA už 38 milionů a globálně 62 mega. Film končí cliffhangerem, takže to vypadá, že trojka bude. Bylo by ale fajn počkat tentokrát na Jacka Blacka, ať to zase není jenom o nějakém cameu. The Hate U Give má ve druhém rozšířeném týdnu 5,1 milionů a celkově 18,3 milionů. Foxové překvapivě nabízejí spoustu filmů, které diváci požadují. Málokdo je ale pak přijde do kin podpořit. Ukázkou budiž také Zlý časy v El Royale, které stály 30 milionů, ale aktuálně jsou celosvětově stěží okolo 27 mega.

První muž se stále nechytá a boj o nominace tak může být těžší, protože stará Akademie stěží slyší na nějaké zapomenuté filmy, když vedle hlasitě zpívá Lady Gaga. Gosling a režisér Chazelle mají tak ve třetím víkendu jenom 5 milionů, 38 milionů z Ameriky a 74,5 milionů globálně. Docela se daří režijnímu debutu Jonaha Hilla, který dorazil do 1200 kin a utržil 3 miliony. Těžko říct, jestli Mid90s skončí v oscarovém zápolení, takové Can You Ever Forgive Me? s Melissou McCarthy by mohlo. Film vyrazil do 25 kin a má hezkých 380 000 dolarů.

Mezinárodní premiéru si odkroutil životopis Freddyho Mercuryho Bohemian Rhapsody. Zatím shrábnul do kasičky 12, 2 milionu dolarů. Predátor: Evoluce otevřel v Číně a nabral tak 19,5 milionu dolarů.

Příští týden především Louskáček coby velkolepý start sváteční sezóny.

Zdroj: Forbes

Halloween

31.08.2007 | USA
Horor
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Nesmrtelný Halloween | Fandíme filmu Box Office: Nesmrtelný Halloween | Fandíme filmu Box Office: Nesmrtelný Halloween | Fandíme filmu Box Office: Nesmrtelný Halloween | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest