Wonder Woman 1984: Může za odložení filmu Čína?

Wonder Woman 1984: Může za odložení filmu Čína? | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Podlézání čínskému publiku bude do budounosti jedním z výrazných bodů přípravy hollywoodských velkofilmů.

Odpoledne jsme vás informovali o tom, že se předělaná verze Deadpoola 2 připravuje primárně kvůli Číně, aby mládeži přístupná verze filmu mohla z obřího trhu urvat pár desítek milionů. Zprávu přinesl šéfredaktor Collideru, který zároveň tvrdí, že právě kvůli Čínskému trhu se odsunula premiéra Wonder Woman 1984. Dle redaktorova tvrzení se film stihne do konce příštího roku v klidu dokončit, pak se předá čínským cenzorům ke schválení a v následujícím půlroce bude čas na případné úpravy, tak aby snímek vyhovoval čínskému trhu.

Popravdě řečeno si nejsem až tak jistý, zda je opravdu třeba půl roku na schválení cenzorem a následné drobné úpravy (doteď taky každý film mířící do Číny musel projít kontrolou), ale třeba jde spíš o to, že krátký čas navíc potřeba byl a po předchozí listopadové premiéře zkrátka nebyl až do léta volný žádný vhodný termín. Collider dále uvádí, že se filmy daleko častěji budou v Číně uvádět souběžně se zbytkem světa, aby se předcházelo pirátství.

Nejdůležitější na téhle zprávě je to, že hollywoodské blockbustery budou mít zase o něco obroušenější hrany. Už takhle platilo, že hollywoodská studia autocenzurovala sama sebe, aby ve Spojených státech velkofilmy zůstaly mládeži přístupné a mohly se promítat co nejširšímu publiku. Pak je tu dlouholetý důraz na vizuální spektákl (který vynikne mezinárodně i bez titulků) a opatrné našlapování kolem témat, které by mohly někde pobuřovat (třeba v Rusku nebo v arabských zemích). No a teď se budou ty největší mezinárodní bijáky ještě posílat ke schválení čínskému cenzorovi. Protože jak už jsme vysvětlovali v novince k Deadpoolovi 2, zatímco doteď hollywoodská studia z filmů promítaných v Číně prostě vystřihla problematický materiál, nově Čína požaduje, aby se u ní promítaly filmy ve stejné podobě jako v zahraničí.

Byznys je pro Hollywood až na prvním místě, takže s tímhle nic moc nezmůžeme. Můžeme jen doufat v co největší množství filmařů, kteří v ještě stísněnějších mantinelech dovedou obratně bruslit. A „náročné“ filmy se dál budou přesouvat na VOD služby.

Níže můžete vidět nejnovější fotky z natáčení filmu v Londýně.

V hlavních rolích se vracejí Gal Gadot a Chris Pine, dále hrají Kristen Wiig a Pedro Pascal. Režíruje znovu Patty Jenkins. Datum premiéry filmu je naplánované na 5. 6. 2020.

Zdroje: Collider

Galerie: 3

Wonder Woman 1984: Může za odložení filmu Čína? | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Může za odložení filmu Čína? | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Může za odložení filmu Čína? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest