Biografie hvězd: Jim Carrey

Biografie hvězd: Jim Carrey | Fandíme filmu
V kinech řádí Catwoman a Bane, nicméně bývaly časy, kdy byl Batmanovým největším protivníkem Riddler, alias gumový komik, Jim Carrey.

Náš pravidelný seriál, který vzniká ve spolupráci se serverem VideaCesky.cz, pokračuje. Minulý týden jsme vám představili Leonarda DiCapria a Roberta Downeyho Jr., teď je na řadě nejlépe placený komik světa. Ostatně, jak uvádí Jim Carrey v dokumentu, 20 milionů za roli, to je fakt drahá sranda. V posledních letech už to s Jimem takové terno není, ale zaměříme se nejprve na role, které dokument lehce opomněl.

Tak především nejde nezmínit Ace Venturu 2. Druhý díl možná není až taková klasika, jako jedinačka, ale pokud jste vyrůstali zhruba ve stejné době jako já, scénu, ve které Carrey proleze centimetrovou dírkou v zadnici gumového nosorožce, máte určitě do sítnice vypálenou dodnes. A u vzpomínek na dětství ještě zůstaneme. V devadesátých letech v domácích podmínkách ještě prakticky nebylo možné sledovat filmy jinak, než s dabingem, a ve snímku Lhář, lhář tenkrát v namlouvání Carreyho vystřídal tradičního Bohdana Tůmu Martin Dejdar, což byl pro všechny fanoušky šok, ale to je tak asi všechno, co na tom snímku bylo výrazné. Jinak šlo o další v řadě rolí, kde mohl Jim dělat svoje gumové ksichtíky a pobíhat jako šílenec.

Jak ale dokument správně podotýká, Jim Carrey není jen pitvořivý šášula, osvědčil se i ve vážných úlohách. Mezi nejvýraznější samozřejmě patří zmiňované Truman Show a Věčný svit neposkvrněné mysli, ale Carrey si skvěle vedl také v sympatické retro romanci Majestic od Franka Darabonta. O něco slabší to bylo, když si Jim zkusil žánr mysteriózního thrilleru. Číslo 23 z roku 2007 se nesetkalo s nijak výrazným diváckým či kritickým ohlasem, a tak se Carrey zase pokojně vrátil ke komediím.

 

 

Po dlouhé době si zkusil opět malinko ostřejší humor, když si ve snímku I Love You Phillip Morris zahrál homosexuálního milence Ewana McGregora. Ve filmu lze narazit na několik ostřejších scén či zajímavějších nápadů, ale v zásadě se jedná o poměrně nevyváženou záležitost, která distribucí jen tiše prošuměla.

Možná právě proto se Carrey v posledních letech věnoval primárně filmům pro děti a pro celou rodinu. Ještě před Phillipem Morrisem namluvil v animáku Horton stejnojmenného slona a dabing si zkusil ještě jednou, když si ve Vánoční koledě Roberta Zemeckise střihnul hlavní roli držgrešle Scrooge. Bohužel, zatím posledním Carreyho počinem zůstává naprosto zbytečná bezpohlavní nuda s názvem Pan Popper a jeho tučňáci.

Rodinná odbočka Carreymu tedy moc nevyšla, a tak se po chudých letech gumový Jim pokouší o návrat ke kořenům – k zajetým značkám a bláznivým komediím. Už delší dobu se hovoří o pokračování Božského Bruce, ještě déle o Blbém a blbějším 2. Tam jsme se sice nedávno doslechli, že Carrey z projektu vycouval, ale podle Bobby Farrellyho se na filmu stále pracuje, tak uvidíme.

Dvojka Dumb and Dumber však není jediným projektem, kterému dal Jim vale. Ve slibně působící komedii Larryho Charlese (Borat, Diktátor) Pierre Pierre by ho z neznámých důvodů měl na poslední chvíli střídat Russell Brand. Inu, tvoje škoda Jime. Ze všech Carreyho projektů tak nejdřív uvidíme momentálně chystanou kouzelnickou taškařici The Incredible Burt Wonderstone, tak doufejme, že to po několika hubených letech bude konečně stát zase jednou za to!

Užijte si dokument a těšte se na další část. Dokument připravila stanice MNC, rubrika vzniká ve spolupráci se serverem Videa Česky. Překlad pro vás připravila SolamBee. A určitě zavítejte i přímo na VideaCesky.cz a vyjádřete svoji spokojenost, aby překlady filmových materiálů vznikaly i do budoucna.

 

Biografie hvězd: Jim Carrey

 

Zdroje novinek: Variety, The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest