Biografie hvězd: Robert Downey Jr.

Biografie hvězd: Robert Downey Jr. | Fandíme filmu
Než se stal Robert Downey Jr. Iron Manem a hvězdou nejvyšší svítivosti, střídal umělecké projekty s drogovými problémy. Seznamte se.

V prvním díle naší nové rubriky jsme vás seznámili s kariérou Leonarda DiCapria, teď si představíme herce, který v současnosti zažívá období ještě podstatně hvězdnější. Robert Downey Jr. na začátku devadesátých let zazářil po boku Mela Gibsona v Air America a v Chaplinovi dokázal, že má i velký talent, ale s rostoucím úspěchem se dostavila také drogová závislost, která mu zabránila v dalším rozletu. O tom období ale podrobně vypovídá česky titulkovaný dokument, který si můžete přehrát na konci článku. Vedle povinných zmínek v podobě Kiss Kiss Bang Bang nebo v hostování v Ally McBeal se dokument krátce zastaví i méně známých, leč neméně zajímavých rolí, jako byl ředitel střední školy v Charliem Bartlettovi nebo vyhaslý reportér v Zodiacovi. A právě v takovýchto vedlejších úlohách Downey po vyléčení z drogové závislosti dokázal, že si jednoznačně zaslouží kopat nejvyšší hollywoodskou ligu. Takovéhle charisma má zkrátka málokdo.

Perfektně to dokládá třeba nedávné video z Comic-Conu, které dále předvádí, jakým způsobem se nakonec Robert naučil snášet propagaci filmů: Začal si ji nehorázně užívat. Pokud vám nestačí důkaz z Comic-Conu, vzpomeňte si třeba na nejrůznější předávání cen z poslední doby – Downey obvykle patří mezi nejzábavnější hosty. A pokud řekneme Comic-Con, musíme říct také Iron Man.  Ještě ani pořádně nestačil doznít obrovský mumraj kolem Avengers a už se točí Iron Man 3. Což je také určitá daň, kterou musel Downey zaplatit za svou podruhé nabytou popularitu u obecenstva: Producenti ho nepustí z ruky.

Robert tak v posledních letech de facto pouze střídá Iron Mana s Sherlockem Holmesem a na jiné projekty nemá čas. Naposledy si od dvou veleúspěšných rolí odskočil v roce 2010, kdy jsme ho viděli v průměrné komedii Na doraz, a nejdřív se do něčeho dalšího pustí příští rok, až bude mít dotočeného třetího Iron Mana. Pak už se zase bude muset pomalu chystat na natáčení Avengers 2, ale zatím vůbec není stoprocentní, jestli se v nich Roberta nakonec dočkáme. Po Iron Manovi 3 mu totiž končí smlouva, a tak si za další účinkování v Marvel Universe jistě řekne o nemalý honorář. Nicméně producenti by byli sami proti sobě, kdyby mu ho nedali, protože jeho přínos pro popularitu série je nezpochybnitelný. A když se obě strany nedohodnou? Tak se třeba Downeymu konečně povede dosáhnout na zaslouženého Oscara, po kterém už dvakrát natahoval prsty.  

Užijte si dokument a těšte se na další část. Dokument připravila stanice MNC, rubrika vzniká ve spolupráci se serverem Videa Česky. Překlad pro vás připravila SolamBee. A určitě zavítejte i přímo na VideaCesky.cz a vyjádřete svoji spokojenost, aby překlady filmových materiálů vznikaly i do budoucna.

 

Biografie hvězd: Robert Downey Jr.

 

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest