Biografie Hvězd: Leonardo DiCaprio

Biografie Hvězd: Leonardo DiCaprio | Fandíme filmu
Leo vždycky nebyl padouch ve službách Quentina Tarantina. Seznamte se s jeho kariérou v česky titulkovaném video dokumentu.

Jak sami vidíte na titulním obrázku, momentálně se na „božského Lea“ těšíme především v Tarantinově Djangovi, kde si hollywoodský hrdina zahraje skrz naskrz prohnilého padoucha – majitele otrocké plantáže, Calvina Candieho. DiCaprio patří po zásluze mezi nejzářivější hvězdy jedné herecké generace, a tak je jedině na místě, že novou pravidelnou rubriku otevírá právě on. Biografie hvězd vznikají ve spolupráci se serverem VideaCesky.cz, který každý čtvrtek přináší čerstvý titulkovaný dokument o jedné slavné filmové osobnosti. Už teď vám můžeme slíbit, že v dalším díle se můžete těšit na Roberta Downeyho Jr., alias Iron Mana.

Ale zpátky k Leonardovi. Dokument končí zhruba v roce 2008, kdy se Leo po Scottově Labyrintu lží uvedl ve spolupráci s dalším světovým režisérem, se Samem Mendesem, který momentálně natáčí Bondovku Skyfall. Pod Mendesovou taktovkou si DiCaprio zahrál v dobovém dramatu Nouzový východ, kde se deset let po Titanicu opět společně sešli na jednom plátně s Kate Winslet a vykreslili depresivní pohled za pečlivě vybílené záclonky amerického snu 40. let minulého století. Ve výsledku bylo drama o rozpadu jednoho „ideálního“ manželství možná lehce těžkopádné, ale ústřední duo podalo standardně vysoký výkon.

O dva roky později se Leo nejprve vrátil ke spolupráci s Martinem Scoresesem, se kterým natočil mysteriózní thriller Prokletý ostrov. Pro některé bylo menším zklamáním, že se dvojice po ambiciózních dramatech pustila do „obyčejné žánrovky“, ale na druhou stranu je třeba podotknout, že dobře odvedený žánrový film je někdy lepší, než nabubřelé drama, které se tváří světoborně a skutek utek. Odpůrci Skryté identity by mohli vyprávět a na shyamalanovský twist Prokletého ostrova se bude ještě dlouho vzpomínat.

Pak přišla spolupráce s režisérem podstatně mladším, ale neméně talentovaným – s Christopherem Nolanem. Inception viděl asi každý náš čtenář a není třeba ho dlouze představovat. Několik úrovní reality, nikdy nekončící spekulace o tom, co se vlastně ve filmu stalo a famózní akce v říši snů. Tohle je zkrátka už teď zlatý fond fanoušků fantastiky a dobrých filmů obecně.

O rok později následoval nepříliš povedený J. Edgar Clinta Eastwooda, o kterém většina diváků svorně tvrdí, že jediné co ho zachraňuje, je právě DiCapriův herecký výkon. Daleko zajímavější je ale Leonardova budoucnost. Během následujícího roku ho postupně uvidíme v Lurmanově Velkém Gatsbym (veškeré podrobnosti o filmu najdete v příslušné sekci, ale malinko nám unikl první trailer), již zmiňovaném Djangovi a konečně ve Vlkovi z Wall-Street, kde se Leonardo již popáté nechá vést neúnavným Martinem Scorsesem.

Užijte si dokument a těšte se na další část. Dokument připravila stanice MNC, video pro vás přeložila SolamBee. A určitě zavítejte i na VideaCesky.cz a vyjádřete svoji spokojenost, aby překlady filmových materiálů vznikaly i do budoucna.

 

Biografie Hvězd: Leonardo DiCaprio

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest