Venom: Úvod filmu mohl být úplně jiný

Venom: Úvod filmu mohl být úplně jiný | Fandíme filmu
Skutečně mohl být film někdy eRkový? Bylo vystřiženo 40 minut filmu? Proč byl odložen Carnage?

Pokud jste viděli Venoma, tak víte, že začíná havárií raketoplánu, který ve vesmíru našel mimozemské symbionty na náhodně prolétající kometě. Původní záměr byl úplně jiný. Společnost Life Foundation měla doletět na planetu, která byla posetá symbionty, tam měla nasbírat vzorky a potom se s nimi měla loď vrátit na Zemi. Tvůrci se však rozhodli, že chtějí, aby byl původ symbiontů daleko tajemnější, a tak tuhle část příběhu škrtli.

Co dalšího mělo být jinak? Jeden čas vzbudila rozruch Hardyho poznámka, že z filmu bylo vystřiženo asi 40 minut jeho oblíbených scén. Už z rozhovoru je nicméně patrné, že Tom napůl žertuje a vlastně nemluví o žádných klíčových momentech, ale spíš o dalších improvizacích, jako když vlezl do akvária s humry. V dalším rozhovoru už Hardy bral zpátečku a ujišťoval reportéra, že ve filmu je všechno, co v něm filmaři chtěli mít.

Hodně se také namluvilo o tom, jestli film bude nebo nebude mládeži přístupný. Sami tvůrci kolem toho mlžili a snažili se nás přesvědčit o tom, že na prvním místě je příběh, který se prostě natočí, a pak dostane takový rating, jaký bude potřeba. To bylo ale zjevně jen mazání medu kolem huby, zpětně producenti připouštějí, že film neměl být eRkový nikdy, po celou dobu jej chtěli natočit jako mládeži přístupný.

Podobná situace vládla v otázce propojení s Marvelem. Dokonce se v jednu chvíli uvádělo, že je snímek mládeži přístupný také proto, aby si tvůrci nezavřeli vrátka k potenciální spolupráci s Marvelem. Teď nicméně režisér Ruben Fleischer kápl božskou a přiznal, že doposud neproběhl s konkurenčním studiem naprosto žádný kontakt a od počátku se počítalo s tím, že je Venom na MCU zcela nezávislý.

A proč se Carnage (Woody Harrelson) ukázal až v titulkové scéně? Proč Venomův nejslavnější oponent nepřišel na scénu už teď? Fleische říká, že se chtěli soustředit na Eddieho a Venoma, na protivníka nebylo tolik prostorou. Proto si nechtěli tvůrci vystřílet náboje už spolu s prvním filmem a odložili Carnage na později.

Zdroje: Cinema Blend, Slashfilm, Metro, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest