Disney by mohl dokončit vstřebání Foxu už 1. ledna

Disney by mohl dokončit vstřebání Foxu už 1. ledna | Fandíme filmu
Jaká je momentální situace rozpracovaných komiksových projektů?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jedno z nejdiskutovanějších témat Hollywoodu z posledního roku asi není potřeba dlouze představovat. Studio Fox se rozhodlo ukončit samostatnou činnost, začalo vyjednávání s ostatními hráči a nakonec balíček aktiv Foxu koupil Disney za 71 miliard dolarů. K definitivnímu podpisu mezi oběma firmami došlo v červenci, teď se čeká na dořešení nezbytného papírování, aby Disney mohl začít o Foxu definitivně rozhodovat. Některé pesimistické odhady dokončení operace předvídaly i na druhou polovinu příštího roku. Nakonec ale nejspíš všechno půjde hladce.

Ty nejdivočejší klepy hovoří o tom, že by vše mohlo být dokončené už koncem letošního roku. Na schůzce současných zástupců Foxu se stávajícími zaměstnanci potom zaznělo, že všichni mají být připravení na to, že Disney začne firmu plně kontrolovat už 1. ledna 2018. Úřední proces ve skutečnosti nejspíš všechno ještě o měsíc, dva přibrzdí, nicméně přelom roku zkrátka a dobře není vyloučený.

Co se aktuálně ve Foxu děje a v nejbližší době bude dít? Mezi zaměstnanci panuje velká nejistota a počítá se s propouštěním tisíců lidí, zvlášť ve filmovém sektoru. Nebudeme si nic nalhávat, řadové zaměstnance vedení asi příliš neřeší, podstatná je situace na manažerských pozicích. Tam proběhla větší vlna odchodů v srpnu – první odpadlíci pouze vyčkali na termín vyplácení bonusů a hned potom se pakovali. Prozatím nicméně celá firma musí dál fungovat, jako by se nic nedělo. Do konce roku má premiéru několik dalších filmů a jiné jsou aktuálně ve výrobě.

Někteří manažeři zůstávají čistě proto, aby dohlédli na projekty, které rozpracovali v minulosti, jiní mají přislíbené tučné odstupní balíčky, pokud vydrží až do konce současné éry. Část vedení se přesune do „Nového Foxu“, který se po odprodeji většiny aktiv Disneymu bude nadále soustředit na zpravodajství a sport. A pak jsou tu samozřejmě manažeři, o které stojí přímo Disney. Ten dle dostupných informací chce ponechat bez větších zásahů Fox Searchlight, který vyhrává spoustu Oscarů a dalších cen. A oceněné filmy jsou podle Disneyho jedním z klíčových taháků, které přilákají uživatele k nově vznikající streamingové službě. Ze stejného důvodu chce Disney udržet pohromadě také tým, který připravuje adaptace populárních románů. A pak budou pro Disneyho klíčoví také manažeři, kteří mají úzké vztahy s prvotřídními filmaři, jako jsou James Cameron nebo Matthew Vaughn.

Pokud jde o budoucnost ústředního filmového studia 20th Century Fox, na tu jsme se zaměřily v samostatném článku – některé značky a tipy filmů přežijí, jiné ne. Zcela jasno pořád také není kolem ostře sledovaných komiksů. Víme, že po dokončení spojení obou firem dostane X-Meny a Fantastickou čtyřku na starost Marvel a naloží s nimi, jak uzná za vhodné. Co ale bude s aktuálně rozpraovanými projekty?

Další kapitola »

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest