Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy

Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Proč Brie Larson váhala, zda roli přijmout a jak se na ni připravovala. Co je výrazné u postavy Juda Law a je opravdu tím, kdo jsme si mysleli?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Další postava, které EW věnuje samostatný článek, je vlastně zahalená tajemstvím. Dosud vypadalo jako hotové věc, že Jude Law hraje Mar-Vella, kreejského mentora Carol Danvers, od kterého hrdinka v komiksech získá své schopnosti. Režiséři chystaného snímku z nějakého důvodu jméno Lawovy postavy nechtějí prozradit. Bude nakonec Judova postava pojatá nějak jinak? Jisté je, že Law hraje velitele vesmírné zásahové jednotky známé jako Starforce, která sídlí na kreejské planetě Hala.

V úvodu filmu už je Carol Danvers členem jednotky. Velitel si je s ní obzvláště blízký a snaží se jí být mentorem. Při její zpupné povaze je mezi nimi samozřejmě hodně výměn, větší množství výměn, než mezi velitelem a ostatními členy jednotky. To způsobí trochu potíže, protože ostatní se podivují, proč má šéf speciální pouto zrovna s Carol a ne třeba s někým jiným. Kdo ti další členové týmu jsou?

Gemma Chan hraje Minn-Ervu a dozvídáme se o ní, že je ostrostřelkyní týmu. A pak je tu Korath (Djimon Hounsou), kterého uvidíme už podruhé – seznámili jsme se s ním ve Strážcích Galaxie. Tehdy byl Korath extrémistický terorista, společně Roranem the Accuserem, v tomto (prequelovém) filmu je ceněným členem Starforce. Ronan (Lee Pace) je potom respektovanou osobností planety Hala. O samotné kreejské společnosti se pak dozvídáme, že je oproti lidem technologicky vyspělá, je ve válce se svými úhlavními nepřáteli, rasou Skrullů, a upřednostňuje společnost před jedincem. Celkově se máme o Kree dozvědět daleko víc.

Samotný velitel v podání Juda Law je Kree skrz naskrz. Věří v duchovní vedení národa Kree. Je téměř náboženským bojovníkem. Nepochybuje, je hodně konzervativní a dokáže inspirovat ostatní. Šéf Marvelu Kevin Feige si pochvaluje, že Law je pro roli ideální. Studio dlouho přemýšlelo, do jaké role by herce mohlo využít a nakonec to klaplo právě s Captain Marvel, ve které podle Feigeho podává Law skvělý výkon (jak jinak).

Law nápodobně dlouho chtěl pracovat pro Marvel, užít si jejich vzestup, jejich dobře promazaný stroj. Při natáčení Captain Marvel jej bavilo především to, jak vše perfektně zapadá do sebe. Studio má dlouhodobě zvládnuté efekty a akční složku a do toho vstupují filmaři, kteří se postarají o lidskou část – o práci s postavami, smysl pro humor a tak dále. Judův kamarád Robert Downey Jr. kolegovi doporučil, že se nemá stresovat každým detailem velkolepé produkce a prostě se soustředit na svůj herecký part, a tak to prostě udělal...

Co přesně ze snahy Juda Law a Brie Larson vyleze, uvidíme příští rok v březnu.

Zdroje: EW, EW II

« Předchozí kapitola

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest