Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy

Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Proč Brie Larson váhala, zda roli přijmout a jak se na ni připravovala. Co je výrazné u postavy Juda Law a je opravdu tím, kdo jsme si mysleli?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Po včerejší porci informací jsou tu další novinky k chystané komiksovce Captain Marvel. Tentokrát všechny informace pochází z interview s Brie Larsson, představitelkou hlavní role. Ta zdůrazňuje, že nejdůležitější charakteristikou Carol Danvers, je její nedokonalost. V jejím těle se snoubí podstata člověka a mimozemšťana z rasy Kree. Kreejská část je bez emocí, je perfekcionistická, dokonalá v boji a soupeřivá. Carol nicméně ovládá její emocionální lidství, které ji často dostává do maléru. Obě dvě poloviny její osobnosti spolu neustále válčí a právě to dělá z Carol Carol.

Právě to, jak je postava lidská, přilákalo k roli Brie Larson. Nechybí akční scény, vtipy a vizuální efekty, ale zároveň je postava introspektivní a dává mnoho příležitostí k dramatickému výkonu. Díky tomu se Captain Marvel bude podle Brie odlišovat od ostatních superhrdinských filmů. Oscarová herečka dlouho váhala, zda má roli vzít. Přijmout tak velkou nabídku...to ji trochu děsilo. Herci Marvelu jsou hrozně moc vidět a Brie vždycky vyhovovalo, že je v rámci Hollywoodu relativně anonymní. To jí umožňuje v jejích rolích naprosto zmizet a nebýt zatížená tím, že si ji společnost spojuje s nějakým jejím specifickým veřejným obrazem. Role Captain Marvel ji o tohle všechno může potenciálně připravit.

Vzala si tedy několik měsíců na rozmyšlenou, ale nakonec nabídku přijala. Podle svých slov nedokázala odmítnout příležitost zahrát si takhle komplexní dramatickou postavu uprostřed velkofilmové série, což je podle herečky rarita. Carol Danvers vždy na rovinu říká, co si myslí, což je podle Larson osvobozující a zvedne vám to sebevědomí. Od té doby, co na sobě poprvé měla kostým, se jí také docela zalíbila představa, že se z ní stane jedna z postaviček v Disneylandu.

Larson načetla před začátkem natáčení množství komiksů a dostala trénink na vojenské letecké základně. Prošla také náročnou fyzickou přípravou. Brie začala trénovat devět měsíců před natáčením a kromě cvičení se učila judo, box a trochu řeckořímské zápasení. Sama pro sebe teď žertuje, že v roce 2020 by mohla zápasit v judu na olympiádě, takže každá další herecká nabídka, kterou dostane, musí být lepší než účast na olympiádě.

Když Larson roli přijímala, byla introvert s astmatem a měla pocit, že je tou nejhorší možnou volbou pro úlohu akční hrdinky, nicméně sama byla příjemně překvapená, jakého v sobě dokázala probudit Keanu Reevese. A s výběrem Larson je spokojený i Marvel. Ostatní herci si pochvalují, že je na place přirozený leader, který dokáže stmelovat kolektiv. Na veřejnosti je potom herečka výraznou společenskou aktivistkou, která si bere za své téma postavení žen ve společnosti. Jestliže mají být postavy jako Doctor Strange, Black Panther, Spider-Man či právě Captain Marvel těmi, které převezmou království, až budou staří Avengers pryč, tak se zatím zdá, že Larson ostatním kolegům nebude dělat ostudu.

Další kapitola »

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu Captain Marvel: Hrdinka rozpolcená mezi dvěma světy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest