Doktor Spánek: Pokračování Shiningu nabírá herce

Doktor Spánek: Pokračování Shiningu nabírá herce | Fandíme filmu
Kingománie pokračuje, a tak se chystá volné pokračování jednoho ze Stephenových nejznámějších děl.

V roce 2013 vydal Stephen King román Doctor Sleep, navazující na jeho veleslavné Osvícení (Shining). Knižní verze Osvícení se od té filmové výrazně liší, ale to teď nechme stranou.

Doktor Spánek nabízí dvě časové roviny. V jedné vykresluje bezprostřední události po tom, co Wendy Torrace a její syn Danny přežili v hotelu Overlook řádění Jacka Torrace. V té druhé se už dospělý Danny pomalu mění ve svého otce – v agresivního alkoholika. Když se konečně přestane potulovat a zpíjet, znovu se v něm probudí „Shining“, usadí se v malém městečku a s pomocí svého daru pomáhá umírajícím pacientům k pokojnému odchodu ze světa. To mu vyslouží přezdívku Doktor Spánek.

Druhou hlavní postavou příběhu je Abra, Dannyho nevlastní neteř. Ta známky Shiningu projevuje od útlého věku a do svých spárů se ji snaží dostat True Knot, skupina napůl nesmrtelných, kteří hledají jedince s darem a živí se esencí, kterou jednotliví osvícení vypouštějí během bolestivého umírání. Jedině Danny může Abru před True Knotem ochránit.

Dospělého Dannyho hraje Ewan McGregor. Abru nepříliš známá Kyliegh Curran, která vyhrála casting, kterým prošlo na 800 různých dívek. Rebeca Ferguson (Mission: Impossible - Fallout) hraje Rose the Hat, vůdkyni True Knot. Alex Essoe není nikterak známá, ale zřejmě byla do role Wendy Torrace vybrána pro značnou podobu s Shelley Duvall, která si roli zahrála ve filmovém Shiningu Stanleyho Kubricka. Carl Lumbly (Supergirl) hraje Hallorana, kterého pro Kubrika ztvárnil Scatman Crothers. Zarn McClarnon, který vešel do povědomí díky Westworldu, si zahraje Crow Daddyho, jednoho z členů True Knot.

Sníme režíruje Mike Flanagan, který má za sebou horory jako Oculus nebo Ouija: Origin of Evil, ale především pak adaptaci Kingovy Geraldovy hry. Prvotní verzi scénáře napsal Akiva Goldsman, Flanegan po něm scénář přepsal. Snímek bude do českých a slovenských kin uveden 23. 1. 2020. V přiloženém videu McGregor mluví o tom, že se snímek bude věrně držet knižní předlohy:

Zdroje: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest