Geraldova hra: Horor o ženě připoutané u manželovy mrtvoly

Geraldova hra: Horor o ženě připoutané u manželovy mrtvoly | Fandíme filmu
Režisér filmů Hush nebo Oculus chystá adaptaci románu Stephena Kinga, ve kterém hrdinku připoutanou jen pár centimetrů od manželova mrtvého těla pronásledují noční běsy.

Kingovo opus magnum, knižní sérii o Temné věži, v těchto chvilkách filmaři poctivě točí a stejně je na tom i kultovní román To. V obou případech šlo o projekty, které si před natáčením prošly zdlouhavými přípravami a podobné je to i s Geraldovou hrou (Gerald's Game). Podle režiséra Mika Flanagana jde o filmařsky tak složitý koncept, že sám netušil, jak ho uchopit. Když po deseti letech na něco přišel, nekonvenční podání by bylo problém u studií prosadit. A on si chce stát za svým.

Někteří z vás možná Geraldovu hru četli a tak chápete, že příběh o ženě připoutané k posteli, osamocené se svými myšlenkami a s mrtvým manželem na zemi, není svou statickou povahou nejideálnější látkou pro kamery. Příběh plný psychických pochodů a démonů, které si aktérka nese z dřívějšího života, spojený se snahou zachránit se z pout však nese potenciál.

To si uvědomili v Netflixu a dali Flanaganovi vědět, že jich jeho vize zajímá a rádi by to projekt realizovali podle jeho představ. Sice se film asi nepodívá na plátna a bude určen pouze malým obrazovkám, ale společnost Netflix je se svou pověstí a produkcí v pozici, kdy z toho divák nebude mít žádné velké trauma. K realizaci režisérovi dopomohla skutečnost, že si na Netflixu velice dobře vede jeho předchozí snímek Hush, který pochválil i Stephen King.

Režisér jako obrovský fanda předlohy (všimli jste si, že dneska co režisér, to fanda předlohy?) doufá, že film postaví na nohy co nejdřív, rád by u toho měl i Kinga a má ambici Geraldovu hru zařadit k úspěšným adaptacím, jako jsou třeba Zelená míle, Vykoupení z věznice Shawshank a Stůj při mně. Dosavadní filmy zmiňovaného režiséra se setkávají s rozdílnou reakcí kritiky a běžného publika, kdy recenzenti spíše chválí, zatímco obyčejní diváci drží svá hodnocení blíže k průměru nebo dokonce i kus pod ním. Tak snad má Flanagan Geraldovu hru promyšlenou skutečně do posledního písmene a bude příjemným překvapením pro všechny skeptiky.

Synopse českého knižního vydání: Výstřední, ale v podstatě nevinná hra, která má dodat nové impulzy sexuálnímu soužití manželů ve středním věku, se náhle mění v horor, v zoufalý boj o život.

Zdroje: Rue Morgue, Blood on Wax

Geraldova hra

24.09.2017 | USA
Drama, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest