The Overlook Hotel: Prequel k Osvícení mění scenáristu

The Overlook Hotel: Prequel k Osvícení mění scenáristu | Fandíme filmu
Hollywood rýžuje na všem, kupředu se hýbe i prequel Kubrickovy klasiky.

Současné trendy vysoce favorizují filmové série na pokračování nebo remaky zaběhnutých značek. Dochází současným filmařům dech a tvůrčí invence? Nenechte se mýlit, Hollywood nevystřílel všechen svůj prach. Je prostě jenom jednoduší sázet na něco, co úspěšně funguje, než se pouštět do riskantních experimentů. Tentokrát se do světla reflektorů dostává legenda hororového žánru z 80. let.

Studio Warner Bros nedávno oznámilo, že plánuje prequel ke slavnému filmu Osvícení  s názvem The Overlook Hotel. Říká Vám to něco? Mělo by. Mrazivý horor byl jedinečnou spoluprácí dvou mistrů filmového řemesla. Britského režiséra Stanleyho Kubricka a legendárního bouřliváka Jacka Nicholsona. Střet dvou geniů přinesl jeden z nejlepších a nejpropracovanějších přírůstků do žánru hororových filmů.

Těžko v tuto chvíli spekulovat, co přesně bude námětem připravovaného snímku, tak alespoň připomínáme, že filmová verze Osvícení byla adaptací stejnojmenné knihy Stephena Kinga, ve které spisovatel Jack Torrance přijímá pozici správce hotelu v období mimo sezónu. On, jeho manželka a syn, který je schopen nahlížet do minulosti, se tak stávají po několik měsíců jeho jedinými rezidenty.  Po nějaké době udeří sněhová bouře a uvězní celou rodinu v hotelovém komplexu. Mezitím Jacka začnou ovládat tajemní duchové a situace graduje v okamžiku, kdy se naprosto pomatený a šílený pokusí zavraždit svou ženu i syna. Uvidíme, jestli se filmaři budou snažit nějak vycházet z náznaků minulosti, které můžeme v Osvícení vidět, nebo se vydají kompletně vlastní cestou.

Celý projekt je zatím v raném stádiu vývoje. Scénáře by se nově měl zhostit Glen Mazzara, který se zatím orientoval spíše na seriálovou tvorbu a může se pochlubit takovými kousky jako je The Shield, Crash nebo hororový hit The Walking Dead. Kdy padne první klapka, zatím není známo, stejně tak nevíme, kdo film zrežíruje. Střízlivě tak lze datum premiéry odhadovat nejdříve na rok 2015.

PS: King napsal o mnoho let později i sequel s názvem Doctor Sleep, který má vyjít letos na podzim.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest