Shining: Chystá se prequel

Shining: Chystá se prequel | Fandíme filmu
Tak se bude znásilňovat už i Kubrickova hororová klasika.

Hororová klasika talentovaného režiséra Stanleyho Kubricka inspirovaná knižním románem slavného Stephena Kinga (autor s režisérovou verzí nebyl zrovna spokojený) je velmi pozoruhodnou podívanou, patřící dodnes mezi filmové skvosty. Pro ty z vás, co film neviděli nebo se nesetkali s knihou, v rychlosti nastíním děj.

Otec od rodiny a spisovatel Jack Torrance přijme práci správce během uzavřené zimní sezony v hotelu Overlook v coloradských Skalnatých horách, který má poněkud temnou minulost. Společně se zbytkem rodiny se tedy vydává na poklidné a odlehlé místo, kde by mohl začít pracovat na své knize. Jeho syn Danny, obdařený darem, díky kterému se mu zobrazují střípky z minulosti i budoucnosti, z nového prostředí nemá příliš dobrý pocit a později si začne se svou matkou Wendy všímat Jackova podivného chování, jež se neustále stupňuje. Tíživá samota a všudypřítomná izolace dovedou Jacka k šílenství a začnou se dít děsivé věci. Hlavní roli brilantně ztvárnil oscarový Jack Nicholson, jeho manželku si zahrála Shelley Duvall a do role syna se vtělil Danny Lloyd.

Parazitování na slavných filmových značkách nezná mezí a tak jste před nějakým časem mohli číst o sequelu Scorseseho Zuřícího býka, kde se objevilo mnoho negativních ohlasů zatvrzelých fanoušků i studia, a teď to vypadá, že si snímek pro jistotu změní název. Jak to asi bude u Kubrickova Osvícení, o kterém se před časem v tichosti hovořilo, jako o prequelu? Hlavouni z Warner Bros. se rozhodli, že odvypráví příběh, odehrávající se několik let před příjezdem rodiny Torrancových do oného hotelu. Studio uvedlo, že projekt se pohybuje v rané fázi a vyžádalo si scénáristy Laety Kalogridise (Prokletý ostrov), Jamese Vanderbilta (White House Down) a producenta Bradleyho Fischera (Černá labuť), kteří by mohli filmu posloužit, jako pevný kvalitní základ. Tvůrčí tým by asi mohl být i horší, ale je vážně nutné z dávných klasik čerpat další peníze?

Zdroje: LA Times, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest