Queen of the Desert: Watts, Pattinson i Law na palubě

Queen of the Desert: Watts, Pattinson i Law na palubě | Fandíme filmu
Konečně se dočkáme biografického filmu o britské cestovatelce, spisovatelce, politické aktivistce a špiónce Gertrude Bell. Režíruje Werner Herzog.

Kdo by neznal výpravný filmový epos Lawrence z Arábie režiséra Davida Leana z roku 1962, v němž sledujeme osudy britského důstojníka, cestovatele a arabisty Thomase Edwarda Lawrence, jenž se výraznou měrou podílel na organizaci povstání arabských kmenů proti Turkům v dobách první světové války. Žádnému fanouškovi historických velkofilmů by tento klenot, který Steven Spielberg počastoval označením "čirý skvost", neměl uniknout. Nyní se zdá, že snad dojde k realizaci dlouho odkládaného a relativně podobně laděného projektu, jelikož se německý režisér Werner Herzog chystá zfilmovat příběh britské aktivistky, archeoložky a cestovatelky Gertrude Bell. Snímek Queen of the Desert bude pojednávat o zmíněné dámě, jež bývá často popisována jako "Lawrence z Arábie v sukni", neboť se nemalou měrou přičinila o vytvoření a ustavení základního rámce nutného pro vznik moderního Iráku a Jordánska. Přínosný nebyl pouze její široký rozhled, ale též detailní znalost blízkovýchodního regionu a v neposlední řadě dobré vztahy s kmenovými vůdci v daných oblastech. V průběhu velké války pracovala pro britskou tajnou službu a svými činy přispěla k rozpadu Osmanské říše a emancipaci tamějších národů.

Tematicky totožný projekt chystal i Ridley Scott a hlavní hrdinku si měla střihnout Angelina Jolie, leč momentálně se zdá, že Herzog vzal režisérovi Promethea vítr z plachet. Navíc obsazení vypadá opravdu bombasticky. Hlavní hrdinku Gertrude Bell ztvární pohledná blondýnka Naomi Watts (Fair Game, Dream House), jež si tak v krátké době zahraje druhou výraznou historickou postavu, protože právě dotočila biografické drama Diana, kde se ujala úlohy tragicky zesnulé princezny Diany. Do role šarmantního T. E. Lawrence byl obsazen Robert Pattinson (Cosmopolis, Twilight sága), přičemž každému rychle dojde, že cesty obou výjimečných osobností se v turbulentních dobách několikrát protnuly. K hvězdné dvojici se nedávno připojil ještě sympaťák Jude Law, avšak podrobnosti k jeho účinkování zatím nebyly zveřejněny. Produkují Nick Raslan, Cassian Elwes a Michael Benaroya. Natáčení by mělo začít v březnu 2013 v Maroku. Pokud bude k dispozici dostatek finančních prostředků, mohlo by se jednat o opravdovou pecku!

Zdroje: IndieWire, SlashFilm, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest