Everest: Tom Hardy bude šplhat na nejvyšší horu světa

Everest: Tom Hardy bude šplhat na nejvyšší horu světa | Fandíme filmu
Doug Liman se pustí do horolezeckého dramatu. Vyslouží náročná role Tomovi Hordymu konečně Oscara?

Tom Hardy je tento rok velmi vytížený herec (zrovna dotáčí nového Mad Maxe a chystá se na divadelní prkna), ale ani tak nepřestává jednat o dalších rolích. Momentálně má zájem zahrát si ve filmu pracovně nazvaném Everest - adaptaci knihy Paths of Glory autora Jeffreyho Archera. Režii dostal na paškál Doug Liman (Agent bez minulosti nebo Pan a paní Smithovi) a scénář sepisuje Shledon Turner (Lítám v tom).

Předloha pojednává o Georgi Mallorym, prvním mediálně známém pokušiteli nejvyšší hory, který se na začátku dvacátých let minulého století o výstup pokusil třikrát. Mallory se chtěl stát britským hrdinou a po První světové válce trochu povzbudit  britské národní sebevědomí – o poslední výstup se snažil těsně před konkurencí z Austrálie. Horolezec byl velmi silně rodinně založen a všude sebou nosil fotku své ženy. Z toho všeho můžeme usuzovat, že se můžeme těšit na silné drama s historickými prvky. A třeba se Hardy konečně dočká zlatého plešouna.

Protože podobně jako třeba v případě 127 hodin se dost možná dříve či později někde doslechnete, jak horolezecké dobrodružství skončilo a hlavní deviza filmu tak bude spočívat především v Hardyho výkonu. Pokud si chcete zkazit překvapení už teď, neváhejte navštívit Wikipedii.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest