Two Faces of January: Nový thriller od scenáristy Drive

Two Faces of January: Nový thriller od scenáristy Drive | Fandíme filmu
Viggo Mortensen, Oscar Isaacs a Kirsten Dunst v thrilleru ve stylu Talentovaného pana Ripleyho.

Hossein Amini, scénárista jednoho z kriticky nejúspěšnějších filmů loňského roku, Drive, se chystá na svůj režijní debut. Půjde o filmovou adaptaci románu Two Faces Of January, který napsala americká spisovatelka Patricia Highsmith. Ta má na svém kontě mnoho románů a povídek, z nichž se některé dočkaly filmového zpracování. Za všechny se dají jmenovat zejména romány o Tomu Ripleym, které filmoví fanoušci jistě znají ze snímku Talentovaný pan Ripley.

Two Faces Of January je psychologický thriller o triu nesourodých postav. Ačkoliv jsou to Američané, děj je zasazen do Athén, Říma a na Krétu. Chester MacFarland a jeho žena Collette jsou podvodníci na útěku před zákonem. Změnili si identitu, a cestují po Evropě. V Řecku je odhalí místní policista, kterého Chester zabije. Nečekaného spojence pak nachází v Rydalu Keenerovi, americkém studentovi, který mu pomůže zbavit se těla a utéct. Román se zabývá zejména vztahem těchto dvou mužů. Chester je zpočátku pochopitelně vděčný, ale postupem času v něm začnou hlodat pochybnosti - proč by cizí člověk takto dobrovolně podstupoval takové riziko a prakticky se stal komplicem? Třenice umocňuje i Chesterova žena Collette, se kterou Rydal flirtuje, a z přátelství dvou mužů se postupně stává hra kočky s myší.

Z hereckého obsazení jsou potvrzeny všechny ústřední postavy. Chestera MacFarlanda ztvární Viggo Mortensen, kterého asi není třeba představovat. Role Rydala Keenera připadla Oscaru Isaacsovi, kterého si diváci mohou pamatovat jako Standarda z již zmiňovaného snímku Drive. Do hlavní ženské role byla obsazena Kirsten Dunst. Natáčení by mělo začít koncem letošního roku.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest