Východní přísliby 2 přislíbeny na příští rok

Východní přísliby 2 přislíbeny na příští rok | Fandíme filmu
David Cronenberg a Viggo Mortensen se vrací k ruským mafiánům. A co pánové chystají do budoucna?

David Cronenberg byl vždy proslulý především bezbřehou fantazií, hraničící s šílenstvím (Videodrome, eXistenZ), ale v posledních letech se uchýlil k poněkud tradičnějším dramatům a konečně ho docenila i širší divácká veřejnost, které jeho neortodoxní vize až tak neseděly. V tomto období vznikly i Východní přísliby, kriminální thriller z prostředí ruského podsvětí v Londýně, ve kterém excelovali Naomi Watts, Viggo Mortensen a Vincent Cassel. Už nedlouho po premiéře se začalo spekulovat o možném pokračování a teď to vypadá, že je definitivně na spadnutí.

Cronenberg má momentálně plné ruce práce s propagací snímku Cosmopolis (který je naopak režisérovým návratem k psychedeličtějšímu vidění světa) a Mortensena na podzim čeká natáčení podvodnického thrilleru The Two Faces of January, režijního debutu Hosseina Aminiho, scenáristy vynikajícího Drive, ale hned po novém roce by se oba měli sejít a pustit se do příprav k filmu. Potvrzená je také účast Vincenta Cassela, s tím, že by měl příběh navázat přesně tam, kde skončil první film (Východní přísliby končí zvratem, takže prozatím nebudeme raději nic bližšího prozrazovat).

Východními přísliby 2 však spolupráce Mortensena s Cronenbergem ani zdaleka nekončí. Už zkraje letošního roku jsme mohli vidět Nebezpečnou metodu a někdy do budoucna režisér plánuje jízlivou satiru Maps of Stars, ve které by Mortensen společně s Robertem Pattinsonem hráli dva zestárlé dětské herce, které naprosto semlel Hollywood. Bohužel se Cronenbergovi na tohle zajímavě působící téma už pět let nedaří sehnat peníze – Hollywood asi nemá kuráž, nastavovat sám sobě nelichotivé zrcadlo. Držme palce.

Zdroje: Vulture, Indie Wire, LA Time

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest