Jack Reacher: Tom Cruise jako nebezpečný antihrdina

Jack Reacher: Tom Cruise jako nebezpečný antihrdina | Fandíme filmu
Autor Obvyklých podezřelých adaptuje drsný thriller populárního Lee Childa. Uvnitř trailer.

Čerstvě rozvedený Tom Cruise, který oslavil 3. července padesát let svého života, má stále dost vitality na to, aby bral jednu roli za druhou. Příští rok (přesněji 8. února) jej uvidíme v dalším ostrém akčním thrilleru, s názvem Jack Reacher. Jde o ústřední postavu, vycházející z knižního románu One Shot od britského autora Lee Childa.

Jack Reacher je bývalý člen vojenské jednotky, prosazující svou vlastní spravedlnost. Jednoho dne přijede do malého městečka, kde policie chytila nebezpečného odstřelovače, který zastřelil pět lidí. Na výslechu se vrah dožaduje, že musí vidět Jacka. Ten zjišťuje, že jeho přítomnost zde nebude čistě náhodná a zaplete se s jistou skupinou místních lidí, uchovávající ošklivé tajemství, které by se nemělo dostat na povrch.

Pro Christophera McQuarrieho bude Jack Reacher druhým celovečerním filmem. Jeho prvotinou byla The Way of the Gun s Ryanem Phillipem v hlavní roli. Jako scénárista je na tom McQuairre lépe. Z jeho pera vzešel oceňovaný snímek Obvyklí podezřelí, dále Valkýra a také se podílí na scénáři k připravovaným sequelům Wolverina a Top Gunu. Cruisovi budou dělat společnost něžná Rosamund Pike (Hněv Titánů) a Robert Duvall (60 sekund). Rozpočet se odhaduje na padesát milionů dolarů.

Látka působí dojmem, jako by Child malinko čerpal z comicsového Punishera (nebo naopak). Z úvodního projevu to tak vypadá a Frank Castle (Punisher) toho bude mít s Jackem Reacherem nemálo společného. Cruisovi role drsných chlapíků se zbraní v ruce jdou a v podobných filmech se cítí, jako ryba ve vodě. Teaser jede zpočátku pozvolna, potom ale šlápne do pedálu a signalizuje zajímavě působící adrenalinovou jízdu. Automobilové honičky a bojové sekvence se špetkou bourneovského stylu si nechám líbit. Jestli se nic nepokazí, tak Cruise by mohl mít zaděláno na další sérii.

 

Jack Reacher: Teaser Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest