Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál?

Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Thrillery, pokračování Drive nebo třeba Wonder Woman, taková je Refnova budoucnost.

Drive jsme loni na Fandíme Filmu ověnčili titulem „Film roku“. A rozhodně jsme v tom nebyli sami, takže není divu, že se režisér Nicolas Winding Refn velmi rychle vyšvihl mezi nejsledovanější režiséry vůbec. Před několika dny se proslechlo, že pro televizní obrazovky přichystá seriálový remake slavné Barbarelly, což je docela dobrá záminka k představení jeho filmových plánů.

 

Driven

Ze všeho nejdřív se vypořádáme s případným pokračováním Drive. Spisovatel James Sallis ke své knize Drive napsal i pokračování Driven (řízený, ale také poháněný), které se odehrává sedm let po událostech původního románu a ačkoliv se řidičovi podařilo začít žít normálním životem, násilí ho opět dostihne a pronikne mu pod kůži. Nicolas Winding Refn k případnému sequelu řekl pouze tolik, že ho nevylučuje. Takže předloha existuje a Refn moc rád spolupracuje s Ryanem Goslingem, takže nic není nemožné, ale zatím jde o pouhou teorii.

 

 

Only God Forgives

Pak je tu snímek, který Refn momentálně natáčí – Only God Forgives. V tom se Refn opět spojil s Goslingem, který hraje muže, jenž zabil policistu, a proto se už deset let ukrývá v podsvětí Bangkoku a pomáhá svojí matce (Kristin Scott Thomas) pašovat drogy. Když je však zavražděn jeho bratr, události se vymykají kontrole a v Bangkoku se rozhoří nespoutané peklo.

Režisér si Bangkok zamiloval a můžeme doufat, že se do něj ponoří se stejnou láskou, jako do Los Angeles v Drive. Refn film popisuje jako „moderní western“ a není bez zajímavosti, že OGF natočil za necelé 4 miliony dolarů, a že hlavní roli měl původně hrát Luke Evans, ale ten dal nakonec přednost Hobitovi (zahraje si Barda Lučištníka), a tak se Refn s povděkem vrátil ke Goslingovi. Podrobně film představujeme ve starší novince a dole v galerii najdete sérii nejnovějších obrázků. Premiéru by si snímek mohl teoreticky odbýt už letos na podzim, na festivalu v Benátkách.

 

 

I Walk With The Dead

Také o tomto snímku už jsme jednou psali, nicméně zatímco dřív se o něm hovořilo jako o „vzdálené budoucnosti“, teď Refn bere za hotovou věc, že právě I Walk With The Dead bude jeho příští celovečerní film. Mělo by jít o „sexuální thiller kombinovaný s hororem“, přičemž už dříve Nicolas prohlásil, že by chtěl natočit film, ve kterém bude hodně sexu. Pořád platí, že hlavní roli by měla ztvárnit Carey Mulligan, ale změnilo se místo, ve kterém se snímek bude odehrávat. Zatímco dříve režisér uvažoval o Miami, teď tvrdí, že film natočí buď v Tokiu nebo v Los Angeles.

 

 

Maniac Cop

Tenhle film Refn možná režírovat nebude, ale skoro určitě se bude podílet na produkci. Konkrétně se jedná o chystaný prequel k hororovému béčku Maniac Cop, které na konci osmdesátých let získalo na videu celkem slušnou fanouškovskou základnu. Ve snímku hrál mimo jiné i král béček Bruce Campbell a první film následovala dvě pokračování. Teď tvůrci (William Lustig a Larry Cohen) přemýšlejí o tom, že by se k sérii vrátili a Refn by zřejmě rád byl u toho. Ostatně, že je fanouškem Williama Lustiga ukázal už v Drive, ve kterém použil pár záběrů z Lustigových Mstitelů.

 

Trailer na původního Maniac Copa

 

 

Button Man

Dalším Refnovým potenciálním projektem je adaptace komiksu Button Man: The Killing Game, který napsal John Wagner, autor Soudce Dredda. Komiks pojednává o Harrym Extonovi, nájemném vrahovi, který dostane nabídku, účastnit se za pohádkový balík peněz hry, ve které se trénovaní zabijáci vybíjejí navzájem mezi sebou, pro pobavení znuděných milionářů. Vlastně by se zápletka dala přirovnat k jakýmsi Hunger Games pro dospělé. Hrdinu ale hra znechutí a pokusí ze z ní vycouvat, jen aby zjistil, že jediná cesta ven vede přes mrtvá těla jednotlivých milionářů. Námět zní nesmírně zajímavě a Refnovi by určitě seděl, teď je jen otázkou, jestli nabídku studia Dreamworks přijme.

 

 

Logan’s Run

U Loganova útěku se s mírnou nadsázkou traduje, že Refn usiloval o natáčení Wonder Woman, ale producent Joel Silver mu místo ní přiklepl jiný velkofilm – remake Loganova útěku, sci-fi s Michaelem Yorkem v hlavní roli, která byla poměrně populární v sedmdesátých letech. Příběh se odehrává v utopické budoucnosti, kde všichni žijí ve světě blahobytu a splněných snů, ale na oplátku se musí ve třiceti letech dobrovolně vzdát svého života. Logan je policista, který pronásleduje nešťastníky, kteří zemřít odmítnou, ale když oslaví vlastní třicáté narozeniny, sám se vydává na útěk. Hlavní roli by měl ztvárnit opět Ryan Gosling, na scénáři se postupně podíleli Will Beall (Gangster Squad, Justice League) a Andrew Balvin, zatím neprověřený, leč chválený nováček. Remake se studio pokouší realizovat už od roku 1994, tak třeba to tentokrát vyjde.

 

Trailer na původní Loganův útěk

 

A co dál?

To pořád ale ještě není všechno. Kromě výše uvedených filmů má Refn na krku také zmiňovaný seriál s Barbarellou (o tom se zatím vůbec nic neví) a sní si o Wonder Woman. Tu by snad údajně mohl připravit v případě, že by si Loganův útěk vedl komerčně dobře. Refn už má dokonce i vyhlédnutou herečku do hlavní role (Christina Hendricks) a kouzlu postavy prý propadl tehdy, když spolu se svojí dcerou sledoval animovaný seriál a postupně odkrýval fenomén ženy, která je silnější, než všichni muži dohromady. Když vezmeme v potaz, že se Warner momentálně snaží nakopnout Justice League a byl by rád, kdyby se na jednotlivých filmech podíleli schopní tvůrci, tak se třeba Refn jednou dočká.

A aby toho Nicolas neměl málo, tak momentálně také produkuje anglický remake Pushera (svého úplně prvního filmu), který je tak věrný originálu, že se dokonce v jedné z klíčových rolí objeví v obou verzích stejný herec. Můžeme spekulovat nad tím, jaký má takhle věrná kopie význam, ale pokud to přitáhne k Refnovi další pozornost, tak vlastně proč ne. A co vy milí čtenáři? Už jste podlehli kouzlu Nicolase Windinga Refna? Doháníte jeho starší filmy? A na který z jeho chystaných projektů se těšíte nejvíce?

 

Trailer na remake Pushera

 

Zdroje: LA Times, THR, Shortlist, Comicbookmovie, Collider, Indie Wire, Kinopoisk, Empire, Deadline, Daily Grindhouse

Galerie: 12

Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu Nicolas Winding Refn: Co režisér parádního Drive chystá dál? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest