Oscar: Předávání filmové ceny čekají zásadní změny

Oscar: Předávání filmové ceny čekají zásadní změny | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Akademie se chce daleko víc zavděčit obyčejným divákům.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

A pak je tu změna největší, která se netýká jen samotného ceremoniálu, ale i cen jako takových. Bude přidána nová kategorie, která má nějakým způsobem oceňovat výjimečné populární filmy. Zatím nebylo odhaleno, co přesně to znamená, podrobnosti se máme dozvědět později. Většina hollywoodských komentátorů se shoduje na tom, že Akademi zkrátka hledá cestu, jak do večera protlačit Marvel, Star Wars a další megahity, které zajímají širokou veřejnost.

Většina komentátorů se také shoduje na tom, že tenhle krok je dost nešťastný. Z ceny je hrozně cítit, že nejde o snahu ocenit další výjimečné počiny, ale je to prachsprosté marketingové gesto. Cena nepůsobí plnohodnotně, ale jako určitá cena útěchy. A zároveň to neřeší problém toho, že přestárlá akademie má přestárlý vkus a stále výjimečné počiny mimo tradiční škatulky, jako je třeba zmiňovaný Temný rytíř, nebere příliš vážně.

Teď se řešení téhle situace opět odkládá, protože se filmy jako Marťan či Šílený Max: Zběsilá cesta přesunou z hlavní kategorie do hlasování o „cenu popularity“. Akademie také tímto krokem o to víc upozorňuje na skutečnost, že filmy nominované v hlavní kategorii nejsou obvykle příliš populární, a ještě víc tak zdůrazňuje, jak je odtržená od běžných diváků.

Budeme zvědaví, jak bude cena popularity přesně specifikovaná, jakmile se dozvíme víc, budeme vás informovat. Zatím v komentářích dejte vědět, co na přidání takovéto ceny či zkrácení ceremoniálu říkáte.

Zdroj: THR

« Předchozí kapitola

Galerie: 2

Oscar: Předávání filmové ceny čekají zásadní změny | Fandíme filmu Oscar: Předávání filmové ceny čekají zásadní změny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest