Box Office: Pavel Kříž znovu jako Hitler?

Box Office: Pavel Kříž znovu jako Hitler? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
V Americe se oslavuje Donald Trump skrze nacisty. Není divu, že diváci radši chodí na Mission: Impossible.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Disneymu se jinak podařilo ve 170. dni nasazení dostat Black Panthera přes 700 milionů dolarů v Americe. Jde tak o třetí film, kterému se to podařilo, po Avatarovi a Star Wars VII. Film jinak utržil 3.45x násobek svého debutu, čímž se stal druhou nejvytrvalejší Marvelovkou po prvních Strážcích galaxie, kteří dali 333 milionů z 94milionové premiéry. Film jinak utržil 6,5 milionů z digitálních platforem a 3,5 milionů z fyzických nosičů, protože už je nějaký ten pátek na domácím videu. 

Mamma Mia! Here We Go Again utržilo 9 milionů a ve Státech je na 91 milionech. Film má globálně 230 milionů a pro Meryl Streep to bude jeden z jejích největších hitů, ačkoli je ve filmu kratší dobu než byla ve všech propagačních materiálech. Equalizer 2 spadl jen o 39 %, starší cílovka do kina klasicky nespěchá, a proto je propad tak nízký. Denzel Washington si tak nějaká kina ještě chvíli udrží. Tento víkend 8 milionů a 80 mega po 17 dnech nasazení. Trojka bude za pár let, o tom asi není pochyb. Ant-Man a Wasp se mají docela oukej se 195 miliony z Ameriky a 426 mega celosvětově. Žádné rekordy nepadaly, ale i tak to není pro Marvel úplné zklamání. Uvidíme, jak se předvede Čína ke konci srpna.

Vůbec se nechytl animák Teen Titans Go! To the Movies, který utržil ve druhém víkendu 4,8 milionů při propadu 53 %. To je opravdu velký sešup na animovaný film, který navíc nestartoval nijak slavně. Warneři přesto můžou čekat alespoň třicítku z Ameriky a při pohledu na recenze možná i oscarovou nominaci. Do tisícovky kin jinak zamířilo drama o dospívání pod názvem Eight Grade a utržilo 2,8 milionů. Podle kritiků nejlepší film víkendu, který má po 24 dnech promítání v různých počtech kin už nadějných 6,5 milionů.

Na závěr je asi potřeba zmínit i jedničku víkendu, kterým zůstala Mission: Impossible - Fallout. Film spadl jenom o 42 %, což nejméne z celé série, a utržil tak 35 milionů, z toho 14,5 mega jen z IMAXů. Pro Toma Cruise nejlepší druhý víkend od Edge of Tomorrow srovnatelný s takovými druhovíkendovými kalibry jako Wonder Woman nebo Black Panther. Takový Jason Bourne se třeba vůbec nechytá. S aktuálními 124 miliony z USA to vypadá, že film odchytává diváky mimo fanouškovské jádro, které film zaujal, ale ne natolik, aby na něj spěchali o premiérovém víkendu. Dvoustovka z Ameriky je tedy jasná, už vzhledem k tomu, že jde o poslední velký letní film, který navíc možná bude dělat potíže konkurenci ještě během září. Poslední hrozbou zůstává MEG: Monstrum z hlubin, které startuje příští týden.

Konečné tržby? Solidní číslo by bylo 225 milionů, kterým se překoná jak Ant-Man a Wasp (aktuálně výhled na 210 milionů) a Solo (aktuálně výhled na 215 milionů). Možná se film prokouše až k Válce světů s 234 miliony. Globálně jsme na 325 milionech, spoustu trhů ještě čeká včetně Číny a zatím to vypadá, že Tom Cruise si konečně zajistí první 700+ milionový film kariéry. No, bylo na čase. 

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Pavel Kříž znovu jako Hitler? | Fandíme filmu Box Office: Pavel Kříž znovu jako Hitler? | Fandíme filmu Box Office: Pavel Kříž znovu jako Hitler? | Fandíme filmu Box Office: Pavel Kříž znovu jako Hitler? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest