Justice League: Boj za Snyderův sestřih pokračuje

Justice League: Boj za Snyderův sestřih pokračuje | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Přepisování scénáře filmu začalo ještě za Snydera. Dočkají se fandové zveřejnění nedokončené verze filmu bez triků? Plus nová porce videí a fotek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Justice League je déle než půl roku za námi, přesto se o ní neustále mluví. Pozornost k sobě poutá kvůli okolnostem, za kterých vznikala. Studio během produkce požadovalo zásahy do struktury filmu, následně režisér Zack Snyder projekt opustil a pokyny vedení místo něj plnil Joss Whedon.

Editor magazínu Vulture nedávno uvedl, že tehdejší šéf DC Films Geoff Johns Justice League výrazně přepisoval ještě v době, kdy snímek režíroval Snyder. Úpravy byly údajně tak výrazné, že si původní scenárista filmu Chris Terrio posteskl, že by mohli alespoň „zkusit“ použít některé jeho stránky. Studio Warner však bylo údajně nespokojené i s Johnsovou verzí, a tak byli do zbraně další scenáristé, jako Allan Heinberg (Wonder Woman), Seth Grahame-Smith (Lego Batman, nerealizovaný Flash), Joss Whedon (Avengers 1 a 2) a Andrea Berloff (Straight Outta Compton), aby poradili, co si se snímkem počít. Nakonec byl najatý Whedon, který měl původně za úkol udělat úpravy scénáře, které by následně Snyder zrealizoval během přetáček. Jak už ale víte, Zack z osobních důvodů projekt opustil a dotáčkami a dokončením sestřihu byl pověřen přímo Whedon.

Od té doby se spekuluje se o tom, kdo je zodpovědný za kterou část finálního filmu, popřípadě o tom, jak daleko byla Snyderova verze od dokončení. Kdykoliv se objeví sebemenší zpráva o tom, že by Snyderova verze mohla být dokončená, okamžitě vzbudí naděje příznivců Zackova stylu, jen aby ty naděje zase někdo hodně rychle pošlapal.

Jaká je reálná situace? Zack Snyder dokončil hrubý sestřih filmu, kdy natočil většinu scén, které chtěl natočit (něco málo by se ještě točilo během plánovaných dotáček), ale dokončené nebyly vizuální efekty, dost možná ani hudba nebo další elementy postprodukce (barevné tónování obrazu, přimíchání všech ruchů atd.). Dokončení Snyderovy vize by stálo desítky milionů dolarů a podle prakticky všech hollywoodských komentátorů je pravděpodobnost, že by Warner dokončení zaplatil, prakticky nulová. Investice by se jednak nevyplatila, ale také je otázka, zda by Warner chtěl vůbec připomínat starou podobu filmového DC světa, když momentálně usiluje nový o start čistým štítem.

V poslední době se začaly objevovat spekulace alespoň o tom, že by Snyder mohl dokončit svou vizi na vlastní pěst anebo by mohla být jeho verze zveřejněna v nedokončené podobě. Samozřejmě jde vesměs skutečně o spekulace, maximálně o výkřiky odněkud z hlubin sociálních sítí, často od osob, které si zatím nevybudovaly pověst stabilního zdroje relevantních zákulisních informací.

Další kapitola »

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Justice League: Boj za Snyderův sestřih pokračuje | Fandíme filmu Justice League: Boj za Snyderův sestřih pokračuje | Fandíme filmu Justice League: Boj za Snyderův sestřih pokračuje | Fandíme filmu Justice League: Boj za Snyderův sestřih pokračuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest