Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme

Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jaké oblíbené hollywoodské hvězdy z let minulých už na plátně nevídáme tak často, jak jsme byli zvyklí? A s kým se můžeme rozloučit nadobro?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9

Ztvárnili nespočet nezapomenutelných rolí, vydělali si miliony dolarů a u svých fanoušků se těšili přímo posvátné úctě. Jenže nic netrvá věčně a v případě showbyznysu to platí dvojnásob. Někdo odešel na zasloužený odpočinek, jiný již zkrátka není pro současný Hollywood atraktivním zbožím a marně čeká na velký návrat. Kteří, dříve velmi populární herci a herečky z amerických filmů téměř nebo úplně vymizeli? A co dělají tyto pohaslé hvězdy dnes?   

Sean Connery

Ano, máte pravdu. Tady se o nějaké vyhaslé slávě nedá mluvit. Charismatický Skot Sir Thomas Sean Connery je pořád světoznámou celebritou a také uznáváme, že ve svých 89 letech má na nějaký ten klid od natáčení přeci jen právo, ale stejně. Herectví není jako běžné zaměstnání, mnozí jedinci se mu věnují (doslova) až do smrti. A třeba o skoro rok starší Christopher Plummer stále čile filmuje. Navíc s ohledem na to, jak výraznou hollywoodskou ikonou Connery byl, nemůžeme se ubránit zklamání z toho, že už se s bělovlasým Britem v kině se vší pravděpodobností už nesetkáme.  

EOn

Rodák z Edinburghu se stal nesmrtelnou legendou stříbrného plátna už v 60. letech minulého století, kdy coby vůbec první herec ztělesnil v sérii společnosti EOn nezničitelného agenta 007 Jamese Bonda. Jen pro zajímavost, „povolení zabíjet“ dostal Sean již šest let před tím, než se současný představitel nejlepšího anglického špiona Daniel Craig narodil! Bonda si Connery zahrál v celkem sedmi snímcích, z nichž nejzdařilejší jsou určitě Dr. No, Goldfinger a Thunderball a svým šarmem a hereckým uměním pomohl nastartovat nejdelší filmovou sérii všech dob, která přitahuje diváky i po více než padesáti letech. Vytáhlý herec ovšem nezůstal spojený s jedinou postavou a na úspěch bondovek navázal dalšími vynikajícími úlohami, např. v historickém detektivním dramatu Jméno růže, třetím díle Indiany Jonese či populárním akčňáku Skála. Za vedlejší roli v krimi-thrilleru Neúplatní získal v roce 1988 Oscara.

Leč do nového tisíciletí, jako by se starý britský gentleman již nehodil. Poté co odmítl klíčové role v Matrixu (kde měl hrát Morphea) a Pánovi prstenů (byl první volbou režiséra pro čaroděje Gandalfa), údajně protože těmto postavám nerozuměl a nedokázal se s nimi ztotožnit, natočil už jen nepříliš zdařilou komiksovou adaptaci Liga výjimečných a poté oznámil, že s herectvím končí. Dnes žije v americkém New Yorku, užívá si důchodu a pilně se oddává své veliké vášni – hraní golfu. Jakýkoli comeback před filmové kamery je v jeho případě stoprocentně vyloučený. O poměrech v současném Hollywoodu se totiž Connery dlouhodobě vyjadřuje s hlubokým despektem (dokonce neváhal v jednom rozhovoru označit bývalé kolegy vulgárním výrazem) a vrátil by se prý jedině, kdyby dostal „mafiánskou nabídku, která se neodmítá.“     

Ve videu níže se můžete podívat na nejlepší hlášky Jamese Bonda v podání Seana Conneryho:

Další kapitola »

The Irishman

USA, Mexiko
Krimi, Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 10

Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest