Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme

Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jaké oblíbené hollywoodské hvězdy z let minulých už na plátně nevídáme tak často, jak jsme byli zvyklí? A s kým se můžeme rozloučit nadobro?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9

Joe Pesci

Poznámka editora: Od původního vydání článku Joe udělal jednu výjimku - Kvůli Scorsesemu se vrátil z důchodu a zahrál si v Irčanovi. Nicméně to vypadá, že po tom už jeho odpočinek zase pokračuje - prakticky se neúčastnil ani Irčanovy propagace.

Kdo vyrůstal (stejně jako autor tohoto článku) v 90. letech má tohohle malého italsko-amerického vzteklouna spojeného především s kultovní postavou zlodějíčka Harryho z rodinné komedie Sám doma. Joe Pesci ovšem mnohokrát předvedl, že zvládne i daleko náročnější party. Přímo legendární jsou jeho postavy mafiánských psychopatů ze snímků Martina Scorseseho Mafiáni a Casino. Za prvně jmenovaný titul obdržel roku 1991 cenu Akademie. Další skvělé role si zahrál ve filmech Zuřící býk, JFK, Můj bratranec Vinny nebo akčně-komediální sérii Smrtonosná zbraň. Joe je rovněž profesionálním hudebníkem.

Universal Pictures

Leč v poslední době to vypadá, že mnoho dalších zářezů do své bohaté filmografie už pětasedmdesátiletý hollywoodský veterán zřejmě nepřidá. Po roce 2000 natočil Pesci v USA pouze dva snímky. Několikrát ohlašovaného (a zase zrušeného) pátého dílu Smrtonosné zbraně se nejspíš nikdy nedočkáme. Definitivní rozlučkou s herectvím tak pro 165 centimetrů vysokého chlapíka patrně bude nově chystaný gangsterský snímek Martina Scorseseho The Irishman, který se s průtahy chystal moho let. Joe v něm přijal roli až po několikaměsíčním urputném přemlouvání ze strany slavného režiséra. To je další důkaz, že Pesci má již filmových kamer plné zuby.

Podívejte se na jednu z Pesciho nejpamátnějších filmových scén z gangsterky Mafiáni, ve které se ze zábavného společníka ve vteřině změní v agresivního drsňáka, s nímž byste se do křížku rozhodně pustit nechtěli:

Který z výše zmiňovaných herců (nebo hereček) vám osobně bude ve filmech nejvíce chybět? A napadá vás ještě někdo další, kdo dal Hollywoodu sbohem? Neváhejte a zavzpomínejte si s námi na své oblíbence v komentářích pod článkem.

Příspěvek poprvé vyšel v roce 2018. Znovu jej připomínáme v rámci rubriky "staré ale dobré". V ní novějším čtenářům připomínáme starší tematické příspěvky, které jsou zajímavé i dnes.

« Předchozí kapitola

The Irishman

USA, Mexiko
Krimi, Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 10

Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu Slavní herci, které už ve filmu (nejspíš) neuvidíme | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest