KVIFF 2018: 53. ročník festivalu v Karlových Varech začal

KVIFF 2018: 53. ročník festivalu v Karlových Varech začal | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Naši redaktoři jsou u toho a budou vás informovat o tom nejzajímavějším. Na které filmy a hvězdy se letos festival těší?

Brány největšího a nejproslulejšího českého filmového festivalu se dnes dopoledne oficiálně otevřely. Už dnes bude k vidění nová znělka s Caseym Affleckem, pocta Miloši Formanovi, kterou mu v koncertní formě složí Český národní symfonický orchestr, anebo půlnoční ujetost Mandy, ve které Nicolas Cage dává naplno projevit své šílenství.

Z dalších zajímavých filmových novinek zmiňme třeba Dámu s Miou Wasikowskou a Robertem Pattinsonem, BlacKkKlansmana od Spikea Leeho, léta odkládaného Muže, který zabil Dona Quijota, Převýchovu Cameron Post s Chloë Grace Moretz v hlavní roli nebo novinku Olma Omerzu, Všechno bude. Podrobnější výběr z festivalového programu najdete v samostatném článku.

Mezi letošní hosty patří režisér Richard Linklater (trilogie Před soumrakem/úsvitem/půlnocí, Chlapectví, Škola rocku), režisér Barry Levinson (Rain Man, Spáči, Vrtěti psem) nebo Rachel Shenton a Chris Overton, vítězové letošního Oscara za krátký hraný film. Dále se představí oscarový herec Tim Robbins (Vykoupení z věznice Shawshank, Tajemná řeka), Robert Pattinson (série Stmívání, Cosmopolis, Ztracené město Z), Anna Paquin (X-Men, Piáno), Rory Cochrane (Kriminálka Miami) nebo mladá naděje Caleb Landry Jones (Tři billboardy kousek za Ebbingem, Uteč, X-Men: První třída). Za zmínku určitě stojí producent Greg Shapiro (Zero Dark Thirty, Smrt čeká všude, Detroit) a možná to nejlepší na konec: Svého léta odkládaného Muže, který zabil Dona Quijota představí přímo Terry Gilliam a z natáčení Jojo Rabbita si na festival odskočí Taika Waititi, režisér Honu na pačlověky či Thora: Ragnarok.

Další podrobnosti o festivalu najdete ve starších článcích. Na místě činu máme už teď naše redaktory Šimona (filmsim) a Tomáše (Retik), kteří vás průběžně budou informovat o tom, jak to letos na festivalu vypadá a co byste si neměli nechat ujít, až na festival sami vyrazíte, popřípadě až se jeho jednotlivé filmy podívají do širší distribuce, či alespoň do lokálních kin v rámci Ozvěn Karlových Varů. Pokud jim nebe nespadne na hlavu, tak jejich výpravu budete moci průběžně sledovat na Instagramu, Facebooku a Youtube a nakonec samozřejmě i přímo tady na webu, zatím dole v galerii najdete první momentky z jejich anabáze.

Titulní foto: KVIFF

Galerie: 5

KVIFF 2018: 53. ročník festivalu v Karlových Varech začal | Fandíme filmu KVIFF 2018: 53. ročník festivalu v Karlových Varech začal | Fandíme filmu KVIFF 2018: 53. ročník festivalu v Karlových Varech začal | Fandíme filmu KVIFF 2018: 53. ročník festivalu v Karlových Varech začal | Fandíme filmu KVIFF 2018: 53. ročník festivalu v Karlových Varech začal | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest