Jojo Rabbit: Natáčení v Česku začalo. Máme fotky a podrobnosti

Jojo Rabbit: Natáčení v Česku začalo. Máme fotky a podrobnosti | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Taika Waititi, režisér Thora: Ragnarok, natáčení v Česku satirickou válečnou komedii, se Scarlett Johansson či Samem Rockwellem v hlavních rolích.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Už hezkých pár dnů točí Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hon na pačlověky) v Praze snímek Jojo Rabbit – satirickou komedii o chlapci, který rozpráví s imaginárním Adolfem Hitlerem. Na Instagramu se podělil o několik fotek, které si můžete prohlédnout dole v galerii. Uvidíte tam Taiku v kostýmu Hitlera, Romana Griffina Davise v roli ústředního hrdiny i Scarlett Johansson jako jeho matku. Na další stránce si můžete prohlédnout také fotky od českých uživatelů, kteří na sociálních sítích sdíleli fotky ze severočeského Úštěku, kde se momentálně natáčejí exteriérové scény.

Taika k začátku natáčení přidal také několik vtipných komentářů, jako třeba: „Jak lépe urazit Hitlera, než ho nechat zahrát Židem z Polynésie“. Nebo: „Jsem nadšený, že natáčení mojí protiválečné satiry začalo. Dali jsme dohromady vynikající obsazení a nic mi neudělá větší radost než to, že budu zesměšňovat Nácky a jejich ideologii. Tenhle film naštve spoustu rasistů a z toho mám ohromnou radost“.

Snímek pojednává o mladém chlapci, který je během druhé světové války vychovávaný pouze svojí matkou. V Hitlerjugend mu vymývají mozek propagandou a vychovávají z něj hrdého nacionalistu. Po tom, co jej vážně zraní v táboře Hitlerjugend granát, zjišťuje, že jeho matka skrývá doma patnáctiletou Židovku. Postupně ke svému překvapení objevuje, že je dívka úplně normální člověk a ne jakési mystické stvoření, jak mu to vtloukala do hlavy propaganda. Jeho přesvědčení prochází zásadní zkouškou a ve zmateném světě, ve kterém jen těžko hledá své místo, je mu nejbližším důvěrníkem imaginární přítel Adolf, který je jakousi hloupou, okouzlující a naivní verzí Vůdce, kterou si chlapec ve svojí hlavě smíchal z propagandistických plakátů a vzpomínek na vlastního otce.

Režíruje Taika Waititi, který také napsal scénář, jenž se v roce 2012 umístil na Blacklistu, výročně vydávaném seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů. Waititi si zahrál imaginárního Hitlera, v hlavní roli vystupuje Roman Griffin Davis, jeho matku hraje Scarlett Johansson, židovskou dívku Thomasin McKenzie. Sam Rockwell hraje nacistického kapitána, který řídí tábor Hitlerjugend. Rebel Wilson hraje Fraulein Rahm, brutální instruktorku v táboře, která dětem cpe do hlavy ty největší pověry o Židech.

Další kapitola »

Galerie: 5

Jojo Rabbit: Natáčení v Česku začalo. Máme fotky a podrobnosti | Fandíme filmu Jojo Rabbit: Natáčení v Česku začalo. Máme fotky a podrobnosti | Fandíme filmu Jojo Rabbit: Natáčení v Česku začalo. Máme fotky a podrobnosti | Fandíme filmu Jojo Rabbit: Natáčení v Česku začalo. Máme fotky a podrobnosti | Fandíme filmu Jojo Rabbit: Natáčení v Česku začalo. Máme fotky a podrobnosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest