Marvel: Po Avengers 4 bude vše jinak, možná nepřijde Fáze 4

Marvel: Po Avengers 4 bude vše jinak, možná nepřijde Fáze 4 | Fandíme filmu
Šéf Marvelu Kevin Feige se rozpovídal o tom, že po Avengers 4 bude vše hodně, hodně jiné.

Víme, že v Avengers 3 a především pak v Avengers 4 nevyvrcholí jen tzv. třetí fáze, ale rovnou jedna celá éra filmového Marvel Universe (Marvel Cinematic Universe). MCU se otřese v základech a už v minulosti se mluvilo o tom, že od té chvíle bude všechno jinak. Teď šel šéf Marvelu, Kevin Feige, šel ještě dál a řekl, že si ani není jistý, zda bude následující sled filmů označovaný jako čtvrtá fáze. Změny budou tak zásadní, že by studio mohlo přijít s nějakým úplně novým označením. O Avengers 4 Feige mluví jako o „vyvrcholení, neřkuli uzavření“.

Proč ta silná slova? O tom můžeme zatím jen spekulovat. Samozřejmě je docela klidně možné, že Marvel naráz opustí poměrně zásadní počet z jeho dosud klíčových herců. A čistě z personálního hlediska by pak další filmy nevyhnutelně byly opravdu hodně jiné, těžiště by se přesunulo na další postavy. Protože se ale v Avengers 3 a 4 naráz bude střetávat řada mocných postav, sil a artefaktů, není vyloučené ani to, že se nějakým způsobem změní vlastní podstata reality, že se bude nějakým způsobem manipulovat s časoprostorem. Kdyby studio chtělo, tak by tohle cestou vlastně docela klidně mohlo provést nějaký částečný restart svého filmového světa.

V minulosti sice Feige tvrdil, že o nejbližších filmech po Avengers 4 už mají v Marvelu poměrně jasnou představu, teď ale obrátil. Momentálně prý uvnitř studia nemluví o žádných post-avengerovských projektech, kromě těch, které jsou veřejnosti dobře známé. Kvůli spolupráci se studiem Sony je známo, že v roce 2019 přijde do kin další samostatný film se Spider-Manem a aktuálně bylo také oznámeno, že James Gunn natočí Strážce Galaxie 3. Nic dalšího prý pevně dané není. Feige zároveň také prozradil, že pro filmy uvedené po Avengers 4 nebude studio pořádat žádnou velkou oznamovací party, jako tomu bylo u třetí fáze. Což je pochopitelné, protože z oznámeného plánu stejně nakonec nezůstal kámen na kameni. Jeden film byl zrušený (Inhumans), dva přibyly (Spider-Man a Ant-Man 2), jeden měnil název (Avengers 4) a velká část změnila datum premiéry.

A malá perlička na závěr. V posledních letech jsme mohli čím dál častěji vidět ve světě Marvelu herce nejvyššího kalibru. Role dostali Robert Redford, Michael Douglas nebo Cate Blanchett. A podobných jmen by mělo do budoucna přibývat čím dál tím víc. Feige kupříkladu potvrdil, že před časem opravdu jednali s Alem Pacinem, i když toho nakonec čekat nemáme. (Z nějakého důvodu mi něco říká, že jej Marvel mohl chtít do role, kterou nakonec dostal Sylvester Stallone).

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest