X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy

X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Tvůrčí neshody, přidávání postav, zásadní úpravy, Hra o trůny a možná i Disney.

Jako blesk z čistého nebe se dnes objevila zpráva, že X-Men: Dark Phoenix čeká odsunutí z letošního listopadu na 14. 2. 2019 a X-Men: New Mutants čeká odsunutí z února 2019 na 2. 8. 2019. Proč k odložení došlo?

Podle informací Collideru a ComicBook.com snímek X-Men Dark Phoenix prošel testovacími projekcemi, po kterých bylo rozhodnuto, že film podstoupí přetáčky. Nepůjde o žádnou malou úpravu, ale o několik týdnů trvající přetáčky, které mají změnit zásadní příběhové elementy. Potíž je v tom, že film má rozsáhlé obsazení, které je zaneprázdněné a především Sophie Turner, představitelka jedné z klíčových rolí, stráví většinu roku 2018 natáčením Hry o trůny. Začít tedy půjde nejspíš až v září, kdy už bude do listopadové premiéry zbývat jen krátká doba. Proto studio Fox odsunulo film na únor 2019, aby byl na přetáčky a následnou postprodukci dostatek času.

Termín po Dark Phoenix, 2. 11. 2019, dostane nově Bohemian Rhapsody, hudební životopis o skupině Queen, který sám zažil slušnou porci potíží a původně měl být uvedený v prosinci.

Ještě složitější je to s New Mutants. Tady se údajně má přetáčet až polovina filmu, podle některých zdrojů „většina“ filmu. Do filmu má být přidáno určité množství postav, podle různých zdrojů jedna až „několik“. Přičemž nemá jít o jednoduchá camea nebo přídavky, ale o postavy, které by byly od začátku až do konce zakomponované do děje. Není zřejmé, zda přetáčky proběhnou pod dohledem dosavadního režiséra Joshe Boonea, který údajně byl se svojí verzí filmu spokojený. Zdroje se rozcházejí v tom, jestli by přetáčky měly udělat film strašidelnější, anebo jestli byl strašidelný tak akorát, ale byl příliš depresivní a ponurý a nenabízel spolu se strašením zábavu. Tak či tak by se měl snímek víc přiblížit tónu loňského snímku To, popřípadě seriálu Stranger Things.

Můžeme spekulovat o tom, že o tak dlouhou dobu bude film odložený ze dvou důvodů. Podobně, jako v Dark Phoenix hraje jednu z hlavních rolí Sophie Turner, hraje tady jednu z hlavních rolí Maisie Williams, další herečka zaneprázdněná Hrou o trůny. Pokud se navíc má vyloženě přepisovat scénář, tak se přípravy o to víc protáhnou. Navíc teď, když v únoru 2019 má vstoupit do kin Dark Phoenix, potřebovali New Mutants posunout. Je možné, že studio chtělo mít mezi oběma snímky odstup, popřípadě až do 2. 8. 2019 žádný atraktivní termín nebyl volný.

Ti největší cynikové už začínají spekulovat o tom, že v roce 2019 už bude patřit studio Fox pod Disney a oba dva filmy ještě může čekat úplně jiný osud. Dark Phoenix má jít do kin jen asi měsíc před Captain Marvel a oba dva filmy by měly shodně obsahovat jako záporáky mimozemský národ Skrullů. Dovolil by Disney něco takového? Snaží se právě tuhle skutečnost přetáčky Dark Phoenix změnit? A co New Mutants? Bude film vůbec uvedený do kin? Neskončí na nějaké VOD službě? To jsou prozatím jen divoké spekulace, během roku se jistě dozvíme víc.

Dark Phoenix: X-Meny dal profesor Charles Xavier dohromady proto, aby chránili svět, který je nenávidí. X-Meni bojovali v řadě bitev, zažili spolu mnoho dobrodružství napříč galaxiemi, zápasili s nepřáteli s neomezenou mocí, ale nic z toho je nemohlo připravit na šok, který je čeká. Jedna z nich, Jean Grey, získala sílu za hranicemi všeho chápání a ta síla ji naprosto zničila. X-Meni se musí rozhodnout mezi svou drahou přítelkyní a osudem celého vesmíru. 

X-Men: New Mutants vycházejí ze stejnojmenné série z 80. let minulého století. Soustředí se na skupinu mladších mutantů, kteří se teprve vyrovnávají se svými schopnostmi a jsou proti své vůli drženi na vládní základně. V hlavních rolích byli dosud obsazeni Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Blu Hunt, Charlie Heaton a Henry Zaga.  Režíruje Josh Boone, který napsal scénář společně s Knatem Gwaltneym, Scottem Neustadterem a Michaelem H. Weberem. Produkuje Simon Kinberg.

Zdroje: Variety, ComicBook.com, Collider, Manabyte

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 10

X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix a New Mutants: Proč byly filmy odloženy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest