X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor

X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Dozvídáme se něco málo o zápletce filmu a jsou obsazovány další klíčové role. Jednu z nich by mohla dostat Rosario Dawson.

Komiksová nabídka studia Fox působí sympatičtěji a sympatičtěji. Nejprve studio točilo klasická pokračování, čas od času zkusilo udělat k X-Menům spin-off nebo nějaký restart. Nějaká velká koncepce tehdy z jejich produkce cítit nebyla, hlavní bylo pokaždé natočit jakýkoliv další komiks, který ideálně přitáhne do kina co nejvíc lidí. Pak přišla doba, kdy se studio snažilo kopírovat model Marvelu – tedy provázat všechno se vším, eliminovat logické paradoxy a předestřít do budoucna rozsáhlý plán, který je třeba dodržet. Jenže pak X-Men: Apokalypsa nezabrali tak, jak by si studio představovalo, Fantastická čtyřka úplně propadla a z plánu budoucích filmů se odporoučeli Gambit a Fantastická čtyřka 2. Místo toho uspěli Deadpool a Wolverine, dva snímky, které se odehrávaly v podstatě na periferii a zbytek světa X-Menů jenom komentovaly, než aby se do něj vyloženě zapojovaly. A světe div se, krom dobrých recenzí přišel i dobrý komerční výsledek.

To jako by Foxu dodalo odvahu dát zelenou dalším projektům, kde budou mít hlavní slovo filmaři a ne nějaká komise pracháčů v kvádrech, kdesi v Los Angeles. Aktuálně se tak dozvídáme, že New Mutants jsou opravdu připravováni jako čistokrevný horor, jak už se dříve zmiňovalo. Nemáme čekat žádné kostýmy, žádné superpadouchy, bude to něco úplně jiného.

Noví mladí hrdinové jsou držení proti své vůli v jakémsi tajném zařízení a čeká je „bitva s jejich vlastními nebezpečnými schopnostmi i s hříchy jejich minulosti“. Nebudou zachraňovat svět, ale jen sebe samé. Podle dalších informací se v příběhu objeví doktorka Cecilia Reyes, která by pro mladé mutanty měla být mentorem. Není zatím tedy zcela zřejmé, zda mutanty někde vězní nějaká vládní organizace, která by je chce uklidit před světem nebo rovnou zneužít, anebo je pod zámkem drží ostatní X-Meni, než se mladíci naučí kontrolovat své opravdu nebezpečné síly.

Už dříve bylo potvrzeno, že záporákem filmu bude Demon Bear, obří démonický medvěd, který čerpá sílu z negativních lidských emocí, dokáže se teleportovat a pokřivit lidskou duši. V komiksové předloze jsou mutanti odříznutí od zbytku světa zuřící sněhovou bouří, a tak je boj s medvědem jen a jen na nich. Podle režiséra Joshe Boonea je příběh temnější, surreálnější a impresionističtější, než je u x-menovské série zvykem. Přirovnává jej ke kombinaci Stephena Kinga a Johna Hughese (z něj se čerpá téma dospívání).

Role doktorky Reyes byla nabídnuta Rosario Dawson. Prozatím probíhají jednání, ale režisér Boon zmínku sdílel na svém Instagramu, tak se zdá, že by mohlo být všechno na dobré cestě. Dawson můžete znát jako Claire Teple z Daredevila a ostatních Marvel seriálů z Netflixu, případně ze Sin City, Death Proof nebo z Clerks II. Doktorka kolem sebe dokáže generovat neviditelné bio-pole. Vypadá to, že v dřívějších verzích scénáře bylo zvažováno, že by roli mentora na sebe vzala Storm (Alexandra Shipp) nebo sám Profesox Xavier (James McAvoy), ale z nějakého důvodu nakonec bude s dětmi trávit čas nová postava.

Dál se hledají představitelé jednotlivých mladých mutantů. Sunspota by mohl hrát Henry Zaga, který na sebe upozornil v seriálu 13 Reasons Why a do role Mirage jsou zvažovány Blu Hunt (The Originals) a True O’Brien (Tak jde čas, Queen Sugar). Hledá se také představitel záporné figury. Není zřejmé, zda přímo Demon Beara nebo nějakého dalšího netvora, ale je sympatické, že produkce po hledaném herci chce, aby byl vysoký, mrštný a nevadilo mu nosit masku a make-up, takže filmaři zjevně chtějí využívat praktické efekty, jak se na správný horor sluší a patří. A hororovou stránku věci ostatně podtrhne také kameraman! Josh Boone si vybral zkušeného Petera Deminga, který točil už Evil Dead II, ale dělal také sérii Vřískot, Mullholland Drive, novou řadu Twin Peaks, popřípadě Stáhni mě do pekla nebo Chatu v horách.

Natáčení se má rozběhnout teď začátkem léta v Bostonu a okolí a s premiérou se počítá na 13.4. 2018, což opět naznačuje, že digitální triky nebudou nijak rozsáhlé.

X-Men: New Mutants by žánrově měli spadat mezi fantastické filmy pro mládež, vycházejí z populární x-menovské řady z 80. let minulého století, ve které Profesor X trénuje úplně nový tým mladých studentů. Kromě nových postav (seznamte se ve starším článku) by se mohli objevit také Profesor (James McAvoy) a Storm (Alexandra Shipp) v pozici mentorů a učitelů. Režíruje Josh Boone, který napsal scénář společně s Knatem Gwaltneym, Scottem Neustadterem a Michaelem H. Weberem. Produkuje Simon Kinberg.

Zdroje: EW, Variety, THR, Josh Boone, Josh Boone II, Omega Undergrounds, Project Casting

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 11

X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu X-Men: New Mutants budou plnokrevný horor | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest