Lone Ranger se řítí do maléru

Lone Ranger se řítí do maléru | Fandíme filmu
Gore Verbinski už zase přetahuje rozpočet přes mez únosnosti, za kterou studio už jednou odmítlo snímek točit

Kauzu Lone Rangera jsme sledovali velice bedlivě. Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski a Johnny Depp přišli s vysněným westernem za 250 milionů dolarů (dle některých za 275), jenže takovou částku Disney odmítal zaplatit. Měl v té době dost peněz v Johnu Carterovi (všichni víme, jak tahle šikovná investice dopadla) a dalších projektech, westerny všeobecně nikdy moc netáhly a i sama o sobě byla cena dost vysoká. Jenže hvězdné trio už jednou uspělo s Piráty z Karibiku, a tak se obě strany dohodly, že vyškrtají pár nadpřirozených elementů (jako indiánské kojotodlaky) a za 215 milionů film natočí. Uběhlo pár týdnů a rozpočet se vyšplhal zpátky na smrtících 250.

Může za to především několikatýdenní zpoždění, které má na svědomí špatné počasí (v prérii zuří poryvy větru a písečné bouře), jenže sám Verbinski, který je proslulý svým rozhazováním, situaci příliš nepomáhá. Tentokrát si údajně nechal vyrobit za nemalý peníz vlastní repliky dobových vlaků, i když mohl použít nějaké stávající.

Proslýchá se tak, že aby se ušetřilo alespoň něco, muselo se ve scénáři opět proškrtávat. Tak aby to nedopadlo jako Kovbojové a vetřelci, kteří stáli majlant a je v nich toliko jedno dobové městečko a pár mimozemšťanů na holé pláni. Na druhou stranu je jasné, že nově zvolený šéf studia Disney Alan Horn nějakým způsobem musí jednat, pokud nechce dopadnout jako jeho předchůdce Rich Ross, kterému definitivně srazily vaz mizerné výsledky předraženého Johna Cartera.

Není úplně jasné, zda po proškrtání spadne Ranger na vytoužených 215 milionů, nebo už je dosažení takového rozpočtu nereálné, každopádně pořád platí, že pokud film neutrží alespoň půl miliardy dolarů (a to opravdu přinejmenším), bude to průšvih. Teď ještě přišel Lone Ranger o několik lákadel (škrty ve scénáři se jistě vztahovaly na nějaké nákladné = trikové / akční scény) a ani na Johnnyho Deppa už se nedá spolehnout tak, jako kdysi – ani jeho všemocná star power nedokázala zachránit od krachu nedávné Temné stíny. Mám takové tušení, že Disney začne u Marvelu klepat na dveře, aby si s Avengers 2 preventivně pospíšil. Ve starších článcích najdete veškeré informace a dosud uveřejněné fotografie.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest