Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku

Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Film chce nabídnout úplně něco jiného než Wonder Woman. A nemáme se bát, že bychom přišli o tradiční kostým.

Scenáristka Geneva Robertson-Dworet aktuálně propaguje Tomb Raidera a přitom odpovídá i na otázky ohledně Captain Marvel, chystané marvelovky, s dámskou superhrdinkou v čele. Dworet si v jednom interview pochvalovala, jak se jí báječně film psal, protože Carol Denvers si vždycky užívá, je zábavná a vtipná. Je pro ní příjemné být za „borce“.

V podrobnějším rozhovoru se Geneva rozpovídala o tom, že podobným způsobem vlastně psala už Laru Croft, avšak když do role byla obsazena Alicia Vikander, tak si herečka přála, aby postava byla vážnější, film dramatičtější. Scénář se tedy měnil, ale zalíbení v hrdince, která je správně přidrzlá, ji už neopustilo. Když tenhle směr nemohla realizovat v Tomb Raiderovi, tak o to zábavnější pak psala Captain Marvel - Vlastně máme čekat akční komedii.

Taková interpretace postavy přitom vychází přímo z komiksů, kde je právě takhle Carol Danvers také vykreslována – jako drzá ženská, která má plnou pusu chytrých poznámek a nikomu nedovolí, aby jí kálel na hlavu. Zkrátka a dobře pro jednou také uvidíme podobný typ hrdiny v ženském provedení – v pánské podobě najdeme podobnou povahu v každém druhém velkofilmu. Geneva také připouští, že psaní scénáře ovlivnila Wonder Woman. Ta jí ukázala, jak může superhrdinka působit na plátně, a tak se snažila jít vlastní cestou, neopakovat to, co už diváci zažili a nabídnout zase další aspekty toho, co může ženská hrdinka předvést.

O filmu mluvil krátce také Andy Park, jeden z předních výtvarníků Marvelu. Park se ještě jednou vrátil k tématu zeleného kostýmu, který jsme mohli vidět na fotkách z natáčení. Podle Andyho lidi (jako obvykle) začali zbytečně rychle dělat ukvapené závěry. Nakonec ale podle něj budou spokojení. Ještě jednou připomněl, že už šéf Marvelu Kevin Feige vlastně vysvětlil, proč je kostým jiný, než velí tradice. A navíc loni na Comic-Conu přece byly zveřejněné artworky, které hrdinku ukazovaly v tradiční podobě kostýmu (artworky najdete dole v galerii), takže se nemáme bát, že bychom o klasický vzhled přišli.

V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel.

Scénář napsaly Nicole Perlman, Meg LeFauve a Geneva Robertson-Dworet, hlavní roli hraje Brie Larson, dále se objeví Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Gemma Chan a DeWanda Wise. Děj filmu bude zasazený do 90. let minulého století a budou v něm figurovat mimozemští Skrullové. Premiéra je stanovená na 8. 3. 2019.

Zdroje: EW,

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 10

Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu Captain Marvel: Akční komedie, co představí unikátní hrdinku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest