Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo

Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
A rekordy padaly jako zběsilé.

Žijeme v době, kdy všichni chtějí mít všechno nejpozději hned. Proto se tržby z pokladen kin nepočítají v pondělí, kdy už jsou všechny vstupenky reálně prodané, ale v neděli dopoledne, kdy hollywood vychází z části z prodaných vstupenek, z části ze sofitikovaných odhadů. Právě podle těchto odhadů měl Black Panther za víkend utržit 192 milionů (a 218 za celý prodloužený sváteční víkend). Ve skutečnosti to bylo ještě o dost víc. Black Panther za víkend utžil 201 milionů a za prodloužený víkend to má dělat hned 235 milionů.

Místo v tabulce rekordů už snímek nezmění. Pořád se jedná o pátý nejlepší úvodní víkend za Síla se probouzí (247 milionů), Posledním z Jediů (220 milionů), Jurským světem (208 milionů) a Avengers (207 milionů). Snímek se nicméně alespoň posunul do do elitní skupiny filmů, které utržily za první víkend alespoň 200 mega a tam už zůstane, i kdyby jej nějaká jiná premiéra v budoucnu vyšťouchal z TOP 5.

Další rekordy? 60 milionů dolarů jen za neděli, to je druhý nejlepší výkon v dějinách. Pantherovi přitom chybělo jen zhruba půl milionu, aby překonal Star Wars: Síla se probouzí, které nedělní statistiku vedou. Za pondělí má film utržit 33 milionů, což je druhý nejlepší výsledek, opět za Star Wars: The Force Awakens (40 milionů). Film je už teď 25. nejúspěšnější komiksovkou a 17. nejvýdělečnější marvelovkou. Už dříve film zlomil rekord nejlepšího únorového víkendu a rekord nejlepší tržby za sváteční víkend spojený s Prezidentským dnem.

Mezinárodně zatím Panther utržil 169 milionů, z celkem 48 trhů. Nejlépe si vedl v Korei a Británii (25 a 24 milionů) a do budoucna se ještě chystá na velké trhy do Číny, Japonska a Ruska. Celkem zatím snímek utržil 404 milionů dolarů celosvětově, což je samozřejmě hodnota, které naprostá většina snímků nedosáhne za celou dobu svého promítání.

Jestli slyšíte cinkání peněz, tak to Marvel zrovna z utržených příjmů odpočítává potřebnou částku na pokračování, které čekejte nejpozději v roce 2021.

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 8

Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu Black Panther nakonec utržil ještě víc než se myslelo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest