Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru

Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Mrkněte se s námi na detaily prvního traileru, které jste možná přehlédli.

Poslední dva týdny jsou nabité různými teasery a trailery, a ty nejzásadnější najdete u nás na webu ve starších novinkách. Kromě Deadpoola 2 či Sola jsme dostali také první teaser trailer na film Ant-Man and the Wasp, který uvidíme 5. 7. letošního roku. I když se jedná o první ukázku, přinesla nám spoustu nových informací a detailů, které se vám pokusíme v tomto rozboru více ukázat a vysvětlit. Tak pojďme na to.

Trailer začíná pohledem na Oakland Bay Bridge v San Franciscu, kam se po útěku z vězení The Raft uchýlil Scott Lang (Paul Rudd) za svoji dcerou. Abychom si ujasnili časovou linku, snímek se odehrává po Civil War, ale před Avengers: Infinity War, ve kterém by se Ant-Man objevit neměl a spolu s Wasp ho uvidíme až v Avengers 4.

Úvodní logo doprovází píseň od skupiny Adam and The Ants - Ants Invasion. Mravenci, Ant-Man… chápete, Marvel opět při výběru hudby zabodoval. Scott se nachází v domácím vězení, které potvrzuje kotníkový „hlídáček“, který má na noze. Doma se tedy před úřady neukrývá - vědí o něm. A z rozhovorů s filmaři víme, že Scottovi situace vyhovuje - nechce se zaplést do žádných dalších potíží.

Každopádně to vypadá, že úvod filmu bude pojednávat o následcích Scottova účinkování v Civil War, což odpovídá i synopsi. Kromě jeho (domácího) uvěznění někdo jde po jeho společnících, Hanku Pymovi (Michael Douglas) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), v záběru kdy je obkličují ozbrojené jednotky. Zřejmě buď vláda nebo nějaká organizace spojená s Hydrou bude chtít Hankovu zmenšovací technologii, která kvůli videím Petera Parkera již není světu tajná.

Další záběr patří mezi nejlepší - Hank Pym zmenší celou budovu do podoby příručního zavazadla. Budova byla dost možná vykonstruována pro účely zmenšení. Hodně lidí poukazuje na to, že je scéna trochu přehnaná. V komiksech však Pym jednou zmenšil celou Zemi, aby ji ukryl před Thanosem, takže fantazii se meze nekladou. V záběru si můžeme všimnout, že Scott má na sobě župan, a již nemá kotníkový hlídáček. Pravděpodobně se tak bude jednat o scénu poté, co mu Hope a Hank pomohou pryč z domácího vězení.

Později vidíme záběr na podivnou loď, kterou nejspíše také sestrojil Hank Pym, a kterou uvidíme i v pozdějším záběru proplouvající jakýmsi mikrosvětem. Pokud se podíváme blíž, uvidíme napravo obří baterii Duracell. Ta zřejmě slouží jako pohon celé budovy a proto může budova fungovat i jako zmenšená.

První pohled dostaneme na postavu, kterou hraje Laurence Fishburne - na Billa Fostera. Ten je v komiksech známý jako superhrdina Goliath. Není však potvrzené, že postavu Goliatha uvidíme i ve filmu, a dost možná tak bude Bill Foster (zatím) pouze biochemik a spolupracovník Hanka Pyma.

Dalších několik záběrů patří automobilové honičce, ve které někdo půjde po Hope a Scottovi. Tím někým bude jeden ze záporáků filmu, Sonny Burch, šéf firmy Cross Technologies, která se objevila již v prvním díle, a kterého hraje Walton Goggins. Toho můžeme vidět v záběru v SUV obklopeném týpkama na motorkách, kteří společně nejspíše půjdou po zmenšovací technice. Burche můžeme později vidět v ještě jednom záběru na výletním parníku, kdy se zvětšený Ant-Man vynořuje z vody. V tomto záběru drží Burch Hankovu zmenšenou budovu, kterou tak nejspíše v honičce získá, ale možná zase z rukou Ant-Mana ztratí.

První lepší pohled dostáváme taky na záporačku Ghost, kterou ztvárnila Hannah John-Kamen, a která se nejspíš taky zúčastní silniční honičky. Ghost má v komiksech schopnost ovládat elektronická zařízení, zneviditelnit se či procházet objekty, což by mohlo souviset s dřívějším záběrem podivně se třesoucí ruky. A samozřejmě nesmí chybět Michael Peña v roli Luise, který nejspíše řídí zvláštní fialové závodní auto. Toto auto designem hodně připomíná modely Hot Wheels, a je tak možné, že se jedná o hračku zvětšenou do velikosti normálního auta.

Ještě se vrátíme k záběru, ve kterém Hankova zvláštní loď cestuje jakýmsi mikrosvětem. V pozadí můžeme vidět želvušku, což je mikroskopický živočich schopný přežít v těch opravdu nejdrsnějších podmínkách. Dříve se objevily zprávy o tom, že by se ve filmu mohl objevit obří hmyz útočící na San Francisco. Možná by se tak mohlo jednat právě o želvušky, což by bylo rozhodně cool.

Konec traileru patří úžasné akční sekvenci v hlavní roli s Wasp, která se odehrává v jakési kuchyni. Wasp zde ukazuje skvělou gymnastickou přesnost v boji a zároveň při zmenšení, při kterém využije svoje křídla k přesměrování se a skvělému přeběhnutí po letícím noži. Následuje vtipný rozhovor Scotta s Hankem a název filmu, při kterém se jednotlivá písmena stylově zvětšují do rytmu hudby. A samozřejmě nesmíme zapomenout na úplně poslední záběr, ve kterém Hope z dodávky vyhodí a zvětší Hello Kitty PEZ, tedy zásobník na Lipo.

A to je vše pro první teaser na Ant-Man and the Wasp. Další trailery jistě nabídnou více různých detailů a easter eggů, takže jsme rozhodně na další ukázky natěšeni. Pokud jsmě něco přehlédli, určitě dejte vědět do komentářů. 

Ant-Man and the Wasp

06.07.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu Ant-Man and the Wasp: Rozbor prvního traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest