Wonder Woman 2: Známe záporáka?

Wonder Woman 2: Známe záporáka? | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Kdy se začne točit, na co si chce režisérka dát pozor a jak se film postavil do čela boje proti sexuálnímu obtěžování.

Natáčení Wonder Woman 2 je ještě daleko a jen máloco je o filmu skutečně potvrzeno. Server Omega Underground, který se specializuje na novinky o natáčení a castingu, nicméně přichází se zajímavou spekulací. Wonder Woman 2 odhalila svůj pracovní název (většina hollywoodských blockbusterů se netočí pod skutečným názvem), který zní Magic Hour (Hodina kouzel). Už v minulosti měly pracovní názvy DC filmů nějaký přenesený význam, který reálně souvisel s vlastním filmem. Mohl by snad tentokrát název odkazovat k čarodějce Circe?

Circe (Kirké) vychází z mytologické předlohy, podobně jako většina dosavadních postav z Wonder Woman. V komiksech se jedná o jednu z vůbec nejvýraznějších protivnic hrdinné Amazonky, rozhodně náleží mezi jejími záporáky do TOP 5, možná do TOP 3. Je to žena a tvůrci Wonder Woman určitě chtějí dát ženám prostor. Už při obsazování první Wonder Woman se mluvilo o tom, že by se měla Circe objevit (tehdy se proslýchalo, že by ji měla hrát Eva Green).

Circe ovládá iluze, dokáže proměňovat lidi ve zvířata, ovládá protivníky silou vůle, libuje si v úskocích a ponížení. To vše by mohlo přispět k tematicky zajímavému příběhu. A pokud skutečně bude snímek zasazený do období studené války, jak se dříve proslýchalo, mohla by postava do špionážních machinací či propagandy dobře zapadat. Mnohokrát se také spekulovalo, zda se nějakým způsobem znovu ukáže zesnulý Steve Trevor (Chris Pine). Mohla by jej snad Circe oživit nebo alespoň vytvořit nějakou jeho iluzi? V komentářích dejte vědět, zda by se vám Circe jako protivní k Wonder Woman pro druhý film zamlouvala.

Režisérka Patty Jenkins nedávno krátce o filmu promluvila, ale konkrétní samozřejmě příliš nebyla. Zmínila pouze to, že dál chce držet vyvážený tón a plynule balancovat jednotlivé žánry, jako jsou fantasy, komedie nebo romance. V tomhle ohledu se v pokračování nechce od prvního filmu příliš odklonit. A důležité je pro ni také to, aby ať už Diana přijde v kostýmu kamkoliv, tak aby nikdy nepůsobily směšně.

Wonder Woman 2 se nedávno dostala do titulků amerických médií také jako první produkce, která zavede nová pravidla proti sexuálnímu obtěžování, které zveřejnila PGA – Asociace amerických filmových producentů. Pravidla kromě dodržování zákonů doporučují, aby každá produkce začala kurzem proti sexuálnímu obtěžování pro všechny členy štábu, dále je kladen důraz na důkladnější procedury nahlašování potenciálního obtěžování, kdy každý štáb bude mít vyhrazené alespoň dvě osoby (obou pohlaví), na které se mohou členové štábu kdykoliv obrátit, pokud budou obětí nebo svědky obtěžování.

Natáčení filmu má začít letos v létě v anglických ateliérech v Leavesdenu, kde Warner točí Harryho Pottera a další svoje velké ságy. Do té doby bude mít Magnus Lygdback dost času na to, aby jakožto nový trenér a výživový poradce dostal představitelku hlavní role Gal Gadot do perfektní formy. Naposledy si vzal Magnus do parády Aliciu Vikander před natáčením Tomb Raidera, teď se tedy může chlubit další hvězdnou klientkou.

Zdroje: Omega Underground I, II, Vanity Fair, Variety, USA Today

Wonder Woman

03.03.2009 |
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Animovaný
Info o filmu

Galerie: 5

Wonder Woman 2: Známe záporáka? | Fandíme filmu Wonder Woman 2: Známe záporáka? | Fandíme filmu Wonder Woman 2: Známe záporáka? | Fandíme filmu Wonder Woman 2: Známe záporáka? | Fandíme filmu Wonder Woman 2: Známe záporáka? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest