Monster Universe mohl řídit Guillermo del Toro

Monster Universe mohl řídit Guillermo del Toro | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Proč k tomu nakonec nedošlo a proč jsou podle Guillerma současné monster filmy v tak mizerném stavu?

Projekt sdíleného univerza Monster filmů studia Universal selhal. Drákula: Neznámá legenda byl tak špatně přijatý, že byl z projektu vymazaný a začalo se znovu od začátku. Tím novým začátkem se měla stát letošní Mumie s Tomem Cruisem. Kritika však snímek roznesla a divácký zájem také nebyl bůhvíjaký. Budoucnost navazujících monster filmů byla najednou všelijaká a na podzim jsme se definitivně dozvěděli, že klíčové producentské osobnosti projekt opustily a celý Monster universe je na mrtvém bodě. Třeba by všechno bývalo bylo jinak, kdyby příšery studia Universal řídil odborník na slovo vzatý – Guillermo del Toro.

Ten při propagování Tváře vody prozradil, že jej Universal v roce 2007 oslovil, aby si vzal jeho monstra na starosti. Nabídli mu kontrolu nad několika sériemi, nicméně Guillermo nepřijal. Tenkrát byl zřejmě příliš vytížený, než aby na podobně ambiciózní záležitost měl čas. Režisér však přiznává, že svého rozhodnutí dodnes lituje, a to obvykle není zvyklý ohlížet se přes rameno. Del Toro se nikdy netajil tím, že miluje Netvora z Černé laguny, kterým je ostatně inspirovaná Tvář vody, a nějakou dobu připravoval také vlastní verzi Frankensteina, kterou definitivně spláchlo právě spuštění sdíleného Monster Universe.

A proč jsou vůbec podle del Tora současné monster filmy tak slabé? Guillermo se domnívá, že problém je v celkovém přístupu. Naprostá většina filmů o klasických monstrech je postmoderní. Snaží se látku dekontruovat, povyšuje se nad ní. To se podle něj děje hlavně proto, že být ironický je snadné a zároveň se to rychle přejí. To sice neznamená, že nejde natočit dobrý ironický horor (del Toro zmiňuje letošní hit Uteč), ale klasickým monstrům podle něj zkrátka svědčí upřímný přístup.

Mrzí vás, že Guillermo nabídku nepřijal? Stál by svět monster pod jeho vedením za to? Nebo je dobře, že se režisér věnuje jiným projektům?

Zdroje: Times Talk, Screen Rant

Galerie: 2

Monster Universe mohl řídit Guillermo del Toro | Fandíme filmu Monster Universe mohl řídit Guillermo del Toro | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest