Plány na sdílený svět monster studia Universal jsou v troskách

Plány na sdílený svět monster studia Universal jsou v troskách | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Žádný ze zamýšlených filmů se momentálně aktivně netočí a tvůrčí osobnosti vyskákaly přes palubu. Hledá se nový směr.

Od té doby, co Marvelu začal fungovat model provázaného světa filmů, kde jednotlivé snímky mimo jiného fungují také jako vzájemná reklama, usilují ostatní filmová studia o něco podobného, jako o svatý grál. Pokud pomineme Star Wars a do určité míry DC komiksovky a horory ze světa Conjuring, tak se tuhle strategii zatím nikomu replikovat nepodařilo. Narazilo i studio Universal, které se pokusilo propojit svá tradiční monstra, jako jsou Mumie, Vlkodlak a spol.

Nejprve měl společný svět započít Drákula: Neznámá legenda z roku 2014. Producenti s nadšením mluvili o začátku nové éry, nechyběla potitulková scéna. Film byl nicméně mizerně přijatý a v kasičce to bylo spíš ok, než že by diváckými dolary vysloveně přetékala. Takže zpátky k rýsovacímu prknu. Drákula byl vymazaný ze všech kronik a s fanfárami bylo oznámeno, že novým začátkem bude Mumie.

Ta byla uvedena letos v červnu. Předcházelo jí uvedení nového loga celého „Dark Universe“, jak se měl svět příšerek jmenovat. Ve filmu se objevila společnost Prodigium, jež se monstry už léta zabývá a ve filmech by byla propojujícím prvkem, podobně, jako byl v raných marvelovkách S.H.I.E.L.D.. Vedl ji pan Jekyll, kterého hrál Russell Crowe, zde obsazený do vedlejší role, avšak počítalo se s ním i do budoucnosti. K té ostatně odkazovaly také další easter eggy či závěr filmu. Společně s premiérou se objevila také fotografie, na které vedle obsazení Mumie pózovali také Javier Bardem a Johnny Depp, kteří si měli zahrát Frankensteina a neviditelného muže. Dalším snímkem série měla být Frankensteinova nevěsta, již měl realizovat Bill Condon (ten měl čerstvě za sebou miliardovou Krásku a zvíře) a kde studio chtělo do hlavní role Angelinu Jolie.

Jenže Mumii kritici opět roznesli a rozmělňování filmu odkazy na budoucnost označili za jednu z nejhorších částí filmu. V pokladnách snímek utržil lehce přes 400 milionů, což možná není hrozné, ale o jednoznačný hit se také nejedná, zvlášť když i s náklady na propagaci zaplatilo studio přinejmenším 225 milionů dolarů a podle některých insiderů ještě daleko víc. V říjnu bylo natáčení Frankensteinovy nevěsty odsunuto na neurčito (studio nebylo spokojené se scénářem) a snímek byl stažený z plánu premiér. Angelina Jolie nikdy nepodepsala smlouvu. Producenti Alex Kurtzman a Chris Morgan, kteří dosud měli celý Dark Universe na starost, pak projekt více či méně opustili.

Kurtzmanovi v září vypršela smlouva, kterou měl se studiem uzavřenou a dále ji neprodloužil. Dále se věnuje seriálu Star Trek Discovery a dalším seriálům stanice CBS. Morgan se ponořil do série Rychle a zběsile, aktuálně píše spin-off s Hobbsem. Universal tak přemýšlí, co s monster filmy bude dál.

Možná filmy dostane na starost hromadně nějaký nový producent (zmiňován je hororový guru Jason Blum, který si vede výtečně s nízkorozpočtovými projekty jeho Blumhouse Studia), možná snímky budou nadále zcela samostatné. Jisté je jen to, že se Universal svých cenných značek nehodlá vzdát, a že každý jednotlivý snímek bude dílem konkrétního filmaře a jeho specifické vize. Jednotlivé filmy se nebudou snažit dohonit žádné datum premiéry a budou se točit teprve v momentě, kdy budou mít perfektně připravený scénář.

Inu...to je taková ta vlastnost Hollywoodu, začít mluvit logicky teprve v momentě, když se nedaří. Co myslíte, dočkáme se provázaného světa monster? Nebo dál budou snímky vznikat zcela samostatně?

Zdroj: THR

Mumie

06.05.1999 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Plány na sdílený svět monster studia Universal jsou v troskách | Fandíme filmu Plány na sdílený svět monster studia Universal jsou v troskách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest