Dark Universe má trailer, oznamuje režiséry a herce

Dark Universe má trailer, oznamuje režiséry a herce | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Víme, kdo natočí Frankenstainovu nevěstu, a který další filmař se vydá do světa monster. K tomu společná fotka všech dosavadních "monster".

Už několik let si z různých rozhovorů s tvůrci a informací hollywoodských zpravodajů dáváme dohromady, jak bude vlastně vypadat sdílený svět monster studia Universal. Nějakou dobu to vypadalo, že tento svět otevře už Drákula: Neznámá legenda, pak tahle čest přešla na letošní Mumii. A společně s její blížící se premiérou studio Universal konečně představilo svůj provázaný svět filmů oficiálně.

Co je nejdůležitější, svět se bude jmenovat Dark Universe (Temný vesmír) a dole si můžete prohlédnout jeho logo a poslechnout jeho znělku, kterou složil Danny Elfman. Znělka zní na konci upoutávky, která se ohlíží za klasickými černobílými monster filmy. A i když technická stránka filmového řemesla tenkrát byla úplně někde jinde než dnes, z předkládaných záběrů zcela jasně vyplývá, proč se z hororových monster staly ikony.

Jak to vypadá s jejich moderní podobou? Mumii uvidíme 8.6. a už tam není příliš co dodávat, vše najdete ve starších článcích. Následně studio mělo jeden monster snímek uvést 13. 4. 2018, ale Universal se rozhodl tohoto termínu vzdát a místo toho další výpravu do Dark Universe chystá na 14. 2. 2019. A druhým snímkem bude Bride of Frankenstein, tedy Frankensteinova nevěsta! Zrežíruje ji Bill Condon (Kráska a zvíře, Twilight: Rozbřesk, Dreamgirls), který prokázal, jak jsou pro něj klasická monstra důležitá, když napsal a zrežíroval snímek Bohové a monstra, jenž pojednává o posledních týdnech života Jamese Whalea, režiséra, který zrežíroval původního Frankensteina, Frankensteinovu nevěstu a Neviditelného muže.

Jako potenciální představitelka hlavní role byla dlouho zmiňována Angelina Jolie, podle serveru Variety je ale možné, že bude v době natáčení příliš vytížená jinými projekty. Scénář napsal David Koepp (Jurský Park, Spider-Man, Válka světů), který by měl být zřejmě také jednou z klíčových osobností plánování celého Dark Universe.

Ten mají pod kontrolou Alex Kurtzman a Chris Morgan, což jsou také režisér a scenárista Mumie. Dále se zapojí Christopher McQuarrie, scenárista Obvyklých podezřelých či Na hraně zítřka a zároveň režisér Jacka Reachera, či Mission: Impossible 5. Nicméně v tuto chvíli nevíme, zda se McQuarrie pouze podílí na plánování, anebo se přímo chopí některé z chystaných projektů. Jaké to budou?

Dále bylo oficiálně potvrzeno, že Javier Bardem ztvární Frankensteinovo monstrum a Johnny Depp neviditelného muže. Společně s jejich obsazením nebyla ohlášena žádná další data premiér, tak uvidíme, jestli to znamená to, že právě tahle dvě monstra přijdou ve svých samostatných filmech po Frankensteinově nevěstě, anebo byli pánové obsazeni zatím jen proto, aby se objevili jako hosté ve filmu nějakého jiného monstra, podobně jako je pan Jekyll/pan Hyde (Russell Crowe) postavou v Mumii.

Zajímavé je, že studio sice evidentně má velkolepé plány, ale zároveň nikam nespěchá – až budou další filmy zralé, tak budou zralé. A bez zajímavosti není ani to, že do hlavních rolí nejsou vybíráni žádní mladíci, ale herci v letech, kteří mají určité gravitas a spoustu zkušeností.

A jaké filmy přijdou do budoucna? Víme o tom, že se chystají Van Helsing, Vlkodlak (Dwayne Johnson byl zmiňován jako možný představitel) a Netvor z Černé laguny. Vyloučit asi nelze ani pokračování Mumie nebo samostatný film s Dr. Jekyllem. Jednou se určitě dočkáme i dalšího Draculy a už dříve se proslýchalo, že by se monstra měla setkat ve svých vlastních „Avengers“, tak uvidíme, zda to bude Van Helsing nebo nějaký jiný film. Přikládáme fotku, na které jsou společně vyfocení všichni dosud obsazení představitelé klíčových rolí. 

Zdroje: Variety, Universal

Galerie: 2

Dark Universe má trailer, oznamuje režiséry a herce | Fandíme filmu Dark Universe má trailer, oznamuje režiséry a herce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest