Šílený Max: Pokračování oddalují tahanice o peníze

Šílený Max: Pokračování oddalují tahanice o peníze | Fandíme filmu
Warner a produkční společnost George Millera se přou o to, kdo může za překročení rozpočtu a další spolupráce tak zamrzla na mrtvém bodě.

Šílený Max: Zběsilá cesta si v kinech vedl docela slušně, když s rozpočtem 150 milionů utržil 378 milionů. Co je však možná ještě důležitější, krom toho, že snímek přinejmenším netratil, přinesl také ohromnou prestiž. Akční jízda sedmdesátníka George Millera ukázala mladým záda a okamžitě se stala novým standardem pro to, jak můžou napínavé filmové momenty také vypadat. Vedle silných recenzí si snímek odnesl i celou řadu oscarových nominací nebo rovnou sošek a v divácích vzbudil hlad po výrazných akčních hrdinkách. Mohlo se tedy zdát, že pokračování na sebe nenechá dlouho čekat a všichni zúčastnění na něj samozřejmě byli nejednou tázáni. Jak hlavní důvod otálení se vždy jevila Millerova chuť odpočívat nebo alespoň vyzkoušet pro změnu nějaký méně komplikovaný projekt. Teď se nicméně ukazuje, že jedním z důvodů by mohly být také tahanice o peníze.

Millerova produkční společnost Kennedy Miller Mitchell vydala prohlášení, ve kterém uvádí, že na filmu pracovala celkem deset let. Sedm let trval vývoj, tři roky vlastní natáčení a postprodukce. Proces přinesl oceňovaný a úspěšný film. V Kennedy Miller Mitchell by raději spolupracovali se studiem Warner na dalším projektu, místo toho už přes rok vedou spor o peníze, který stále nevede k uspokojivému závěru.

Společnost KMM trvá na tom, že jí Warner dluží bonus ve výši 7 milionů dolarů. Podle Warneru by však KMM na daný bonus měla nárok jedině tehdy, pokud by snímek dokončila za menší částku, než byl předem stanovený rozpočet. Rozpočet byl však překročený. KMM oponuje tvrzením, že se tak stalo jen kvůli tomu, že si Warner během natáčení vymínil celou řadu dodatečných požadavků, které prodloužily natáčení a znamenaly další navýšení nákladů, za které Kennedy Miller Mitchell nenese odpovědnost. Bez těchto zásahů by film pod cenou stanoveného rozpočtu natočený byl. To nicméně Warner odmítá. A tak se tahanice vleče dál, vše bude rozhodovat soud.

Pro budoucnost Mad Maxe to znamená v zásadě dvě možnosti: Buď si na další pokračování ještě počkáme nebo se Warner pokusí snímek natočit bez Millera a je samozřejmě otázkou, zda by se v takovém případě povedlo udržet jeho jedinečný styl.

Zdroj: Sydney Morninng Herald

Šílený Max: Zběsilá cesta

07.05.2015 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest