Šílený Max: Co bude dál

Šílený Max: Co bude dál | Fandíme filmu
Režisér George Miller má naplánovanou celou řadu šílených projektů. Odhalil podrobnosti, jeden název i chuť natáčet maxovský animák.

Šílený Max: Zběsilá cesta se povedl po všech stránkách a pokud jste se o tom ještě nepřesvědčili sami v kinech, koukněte alespoň do naší recenze. Celosvětové nadšení kritiků se ještě nutně nemusí proměnit ve vydatné tržby v kinech, přesto je pro případná pokračování vše připraveno. Tom Hardy (představitel Maxe) už před časem připustil, že má smlouvu na další tři filmy. Režisér George Miller pak v aktuálních rozhovorech potvrdil svůj starší výrok, tedy že má připravené další dva filmy. Během příprav Zběsilé cesty došlo k mnoha průtahům, díky kterým měli filmaři spoustu volného času. Připravili tedy neuvěřitelně detailní podklady k jednotlivým postavám i samotnému světu a nakonec se z jejich vymýšlení vyklubal celý jeden scénář a jedna novela, ze které může další scénář vycházet.

O filmech zatím víme jenom to, že ten druhý v pořadí by se měl jmenovat Mad Max: Wasteland (Šílený Max: Pustina), a že se žádný z nich nepodobá strukturou bezprostřední Zběsilé cestě. Jedno pokračování by se mělo odehrávat v průběhu zhruba roku, druhé dokonce v průběhu několika let. To přitom pořád ještě není všechno. Charlize Theron v nedávném rozhovoru uvedla, že George Miller má v hlavě také samostatný příběh s Furiosou, dle jejích slov prequel. Režisér později krátce připustil, že nápad na samostatný film s Furiosou existuje, ale nic bližšího neřekl. Kdysi dávno jsme slýchali, že Miller chtěl zároveň točit Mad Max: Fury Road a Mad Max: Furiosa, dva filmy, které by příběh Zběsilé cesty ukázaly z pohledu Maxe a Furiosy.

I tohle tvrzení Miller aktuálně potvrzuje a dodává, Mad Max: Furiosa měl být animovaný film ve stylu japonského animé. Nakonec z příprav sešlo, kvůli nedostatku času. Těžko říct, zda projekty které aktuálně zmiňují Miller a Theron jsou jeden a týž, každopádně pokud by na animovanou Furiosu někdy došlo, mohla by to být pro Charlize Theron schůdná cesta. Herečka tvrdé natáčení Zběsilé cesty popisuje v rozhovorech jako noční můru, při které málem zešílela, a i když se s Hardym navzájem profesně respektují, nemohli se vystát.

Tak či tak Miller říká, že na jakékoliv další rozhodování je brzy. Po dokončení posledního Maxe potřebuje oddech, musí si promyslet, jestli se ještě dokáže do pouště vrátit a nakonec všechno stejně závisí jen a jen na tržbách v kinech a definitivním rozhodnutí studia...

Zdroje: Q&A with Jeff Goldsmith, The Playlist, Happy Sad Confused, Esquire, MTV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest