Box Office: Táta je doma a Matky jsou na tahu

Box Office: Táta je doma a Matky jsou na tahu | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Thor se drží, novinky si také vybudovaly dobrou pozici. Vypadá to, že se Ligy spravedlnosti nikdo nemusí příští týden bát.

Jedničkou víkendu nepřekvapivě Thor: Ragnarok se zdravým propadem 54 % a tržbou ve výši 56,6 milionů. Z poslední doby horší než 49 % Doctora Strange, ale lepší než Strážci Galaxie 2 s 55 % nebo Spider-Man: Homecoming s tehdy dost otřesnými 62 % dolů. Film by se musel totálně zhroutit s nástupem Justice League a potom to bude jen nějakých 295 mega z Ameriky. V optimistickém výhledu čekejte cokoli přes 320 mega. Film je jinak velký globální hit s 650 miliony.

Slušně se zadařilo novinkám pro starší cílovku. Jasným vítězem je Táta je doma 2 se silnými 30 miliony dolary. Film přibral k dvojici Wahlberg/Ferrell ještě Mela Gibsona a Johna Lithgowa, což je hlavně dobrá zpráva pro Paramount, který díky téhle čtveřici konečně prolomil kasovní smůlu tohoto roku. Jednička dala před dvěma lety v ostré vánoční konkurenci Star Wars VII 39 mega při premiéře a nakonec 240 mega globálně. Studio tentokrát přikleplo filmu 69milionový rozpočet, a asi tak spoléhá na slušné zahraniční tržby, které musí přijít, aby na sebe film vydělal. Z Ameriky ale rozhodně alespoň sedmdesátku dá, i kdyby se měl zhroutit hned následující víkend. 

Nevyhořela ani Vražda v Orient expresu s 28 miliony. Film by klidně mohl otevřít ještě trochu níž, protože je hvězdně obsazeným kouskem pro starší cílovku, které do kina nespěchá. Film tak bude vydělávat zřejmě hezké peníze během následujících dvou měsíců, což ho může dovést ve Státech až nad 100 milionů. Marketingová kampaň Foxů z toho udělala slušnou událost a vzhledem k nulové konkurenci v následujících týdnech tohle bude jasná druhá volba pro ty, kteří již viděli všechny komiksovky nebo animák Coco

Po pěti letech se za kameru vrátil režisér Martin McDonagh (V Bruggách, Sedm psychopatů) a prozatím do limitovaného nasazení dává Tři billboardy kousek za Ebbingem. Ze čtyř kin 320 000 dolarů, což je třetí nejlepší limitovaný start tento rok po Pěkně blbě a Lady Bird z minulého týdne. Film jde široce příští měsíc.

Ostatním filmům jasně dominují Matky na tahu o Vánocích, které aktuálně nemají konkurenci. Film má nejlepší komediální propad roku, a to jenom 31 %! To znamená 11,5 milionů ve druhém víkendu a 40 mega po deseti dnech. Jigsaw má ve třetím víkendu 3,4 miliony a 34 mega doma. Společně se zahraničními tržbami to dělá přes 80 mega. Celou sérii Saw to dostává na 950 milionů, takže devítka možná bude jen aby padla ta miliarda. Do 37 kin se dostává i jeden z nejlepších filmů tohoto roku Lady Bird od Grety Gerwig. Po nejlepším limitovaném startu tohoto roku z minulého víkendu přichází 1,2 miliony v druhém víkendu. To už žádný rekord není, ten drží Wes Anderson, ale i tak to je robustní tržba, která ukazuje, že na film nechodí jen fajnšmekři, ale začínají o něm slyšet i další diváci. 

Příští víkend animák od Sony The Star, melodrama Wonder a samozřejmě Liga spravedlnosti. Kolik filmu tipujete?

Zdroj: Forbes

Thor: Ragnarok

03.11.2017 | USA, Austrálie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Táta je doma a Matky jsou na tahu | Fandíme filmu Box Office: Táta je doma a Matky jsou na tahu | Fandíme filmu Box Office: Táta je doma a Matky jsou na tahu | Fandíme filmu Box Office: Táta je doma a Matky jsou na tahu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest