Box Office: Listopad patří holkám z Thora i odjinud

Box Office: Listopad patří holkám z Thora i odjinud | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Hela, Mila a Greta si podmanily americké diváky. V listopadu se asi nebude chodit na nic jiného.

Thor: Ragnarok odpálil listopad se 121 miliony dolary, což Marvelu zajišťuje letošní čtvrtý nejlepší otvírák roku po Krásce a zvířeti, Strážcích Galaxie 2 a Tu. Debut je o 41 % vyšší než měla dvojka s 85 miliony. To je srovnatelný nárůst jaký měl Captain America 2 nebo Strážci Galaxie 2 oproti svým prvním dílům. Thor se toho dočkal až u trojky. Konečně. Film teď bude vyčkávat příchodu Justice League a očekává se, že si filmy navzájem spíš pomůžou než aby si nějak výrazně konkurovaly. Výsledná tržba by tak měla dosáhnout 300 milionů z Ameriky, což bude pro Marvel tento rok třetí třístovka. 

Spousta studií se snaží napodobit úspěch MCU hlavně tím, jak kopíruje ve svých sériích a franšízách všechnu tu propojenost jednotlivých světů. Thor 3 ale ukazuje, že Marvelovky jsou úspěšně v prvé řadě jako sólovky konkrétních hrdinů, které nějaký "Avengers bigger picture" moc nezajímá. Jeff Goldblum coby intergalaktický kmotr, Tessa Thompson jako vesmírný viking a Cate Blanchett jako bohyně smrti, to všechno je důležité koření, které zajišťuje novým a novým marvelovkám, že dokáží mít po 10 dnech celosvětového promítání v banku stamiliony. U Thora 3 to konkrétně dělá 427 milionů.

Hodně svižný start si připisují Matky na tahu o Vánocích, které prozřetelně vlétly do kin už ve středu, aby trochu navnadily šuškandou ostatní divačky chystající se na film o víkendu. Povedlo se a film tak debutuje se 17 miliony za standardní víkend a 21,5 mega po pěti dnech. Jednička dala za tři dny 24 milionů a producenti očividně věděli, že dvojka nebude tak "leggy". Proto ji nasadili brzo a doufají v uměle nastavenou výdrž směrem ke Díkůvzdání a hned potom by mohl být malý boost v předvánoční sezóně. Většina vánočních hitů vždy startovala v listopadu a i nějakých 65 milionů bude pro film dostačujících, protože stál jen necelou třicítku. Ze zahraničí zatím 7 milionů.

Ještě větší věci se ale děly v limitovaném nasazení, kde režijně debutovala herečka Greta Gerwig se snímkem Lady Bird. Film má nejlepší limitovaný otvírák roku 2017 se 375 612 dolary ze čtyř kin. Zároveň je 94 000 na jedno kino i nejlepší výsledek pro film, který produkovala režisérka. Široce se jde na Díkůvzdání a podle kritiků jde o jeden z nejlepších filmů roku, který režisérku okamžitě posouvá mezi současnou elitu. Mladá Greta Gerwig tak docela natřela starým pardálům jako je Rob Reiner, který obsadil Woodyho Harrelsona do role prezidenta Lyndona B. Johnsona ve svém LBJ. Ze 659 kin jenom 1 milion a film zřejmě půjde ke konci týdne okamžitě z kin, aby nezabíral místo. Richard Linklater potom poslal do čtyř kin Last Flag Flying o třech válečných veteránech z Vietnamu (Carell, Cranston, Fishburne), které svede dohromady smrt syna jednoho z nich. Recenze jsou relativně smířlivé a o žádný zázrak se prý nejedná, film navíc bohužel startuje jen se 42 000 dolary. Artová kina by ho ale měla hrát nějakou chvíli.

Zbývajícím filmům překvapivě dominuje pixarovka Coco, které má z Mexika už 27,6 milionů, protože tam ve druhém víkendu spadla jen o 12 procent. Film jde globálně během Díkůvzdání. Blade Runner 2049 se hrozně trápí a tento víkend má ze 61 zahraničních trhů včetně Japonska jen 5 milionů. V Americe jsme na 85 milionech a globálně na 240 mega. Geostorm má globálně 182 milionů a dá dvoustovku, což film taky nijak nezachrání. 

Jigsaw má od dob třetího Saw nejlepší propad ve druhém víkendu, který si může série dopřát. Dělá to 59 % a 6,7 milionů. Film má po deseti dnech 28 milionů a Lionsgate z desetimilionového projektu možná nakonec dostanou čtyřicítku v USA. Všechno nejhorší je globálně na 78 milionech. Všechno, co není horor, trpí. Thank You for Your Service je odepsané se 7 miliony po deseti dnech, stejně tak Only the Brave s 15 miliony po sedmnácti dnech. Clooneyho Suburbicon má směšných 5 milionů s čerstvým 1,1 milionem tento víkend.

Příští víkend uvidíme, jestli studia dokáží nahnat starší cílovku do kin. Dorazí Táta je doma 2, kde ke dvojici Ferrell-Wahlberg přibyde Mel Gibson. Foxové potom zkouší štěstí s Vraždou v Orient expresu od Kennetha Branagha. Nejlepší zpráva je to pro Johnnyho Deppa, který se po dlouhé době objeví v ucházejícím filmu.

Zdroj: Forbes

Thor: Ragnarok

03.11.2017 | USA, Austrálie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Listopad patří holkám z Thora i odjinud | Fandíme filmu Box Office: Listopad patří holkám z Thora i odjinud | Fandíme filmu Box Office: Listopad patří holkám z Thora i odjinud | Fandíme filmu Box Office: Listopad patří holkám z Thora i odjinud | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest