Box Office: Když Halloween, tak Jigsaw

Box Office: Když Halloween, tak Jigsaw | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Filmy startují všude po světě. V Americe je dost průšvihů, v Číně duel propadáků a zbytek bere Thor 3.

Hlavní novinkou víkendu je horor Jigsaw, který se vrací po sedmileté pauze do kin. Je to návrat veskrze průměrný a 16 milionů, které padne za halloweenský víkend, bude druhá nejnižší tržba série Saw. Nikdo včetně distributora Lionsgate nečekal brutální otvírák a 16 mega za víkend je vzhledem k docela nuznému říjnu ještě dost dobrých. Film stál desítku a recenze ho taky nijak výrazně nepotopily, i když se stále hrálo hlavně pro fanoušky. Od Saw III žádný další film nezdvojnásobil svůj debut, takže čekejte konečné tržby okolo 30 mega se zahraničním potenciálem, který by mohl tržby celé série posunout nad 1 miliardu. Těžko říct, jestli nebyl ten osmý díl vlastně nějaký marketingový kasovní tah, aby se série dostala po bok Vetřelců a Resident Evilů.

Dost velký průšvih potkal Suburbicon a hlavně distributora Paramount. Scénář od bratří Coenů zrežíroval George Clooney, do hlavních rolí si vybral Matta Damona a Julianne Moore. Jasný hit? Ani náhodou. Film je mixem dobového dramatu dotýkajícího se rasové otázky 50. let ve Spojených státech a satirické komedie o taškařicích jedné nukleární rodiny. Clooney projekt neukočíroval a podle kritiků se to dost rozsypalo a dělá to více škody než užitku. Na film téměř nikdo nepřišel a končí s 2,8 miliony, což je pro Paramount nejhorší tržba v širokém nasazení a pro Damona nejhorší otvírák kariéry. 

Alternativou mohlo být Thank You for Your Service, což je vážné drama dotýkající se tématu čerstvých veteránů z války v Iráku. Často slýcháme, že podobných filmů je málo a točí se akorát Černí jestřábi, Američtí sniperové nebo Království, pak ale stejně nikdo nepřijde. A tak i Universal tento víkend slízl jednu z nejhorších tržeb širokého nasazení. Těch 3,7 milionu alespoň sedí na třetí nejhorší příčce.

Z menších filmů dorazilo Let There Be Light, které režíroval Kevin Sorbo a produkoval Sean Hannity, konzervativní moderátor americké televize Fox News. Je to o ateistovi, který nalezne víru v Boha, když o vlásek unikne smrti. Oukej... Z třístovky kin 1,7 milion. V další třístovce kin se asi tak do čtvrtka zdrží drama All I See Is You, ve kterém se Blake Lively navrátí zrak (těžko říct, jestli v tom má prsty taky Bůh) a ona se rozhodne přehodnotit svoje manželství s Jasonem Clarkem. Režíroval Marc Forster (Světová válka Z) a moc se mu to podle kritiků nepovedlo. Film tak zůstal naprosto pohřbený a bez jakéhokoli zájmu má pouhých 137 000 dolarů. To je nějakých 30 lidí na kino za celý víkend. Jak říkám, už v pátek bude film pryč.

Číňané zažili duel dvou velkých propadáků a vítězně z něj vychází Geostorm, který tam utržil 34 milionů. V Americe to ale dělá ve druhém víkendu jen 5,6 milionů. Film je tak globálně na 130 mega, takže by aktuálně to dotáhl na čistý rozpočet, akorát ty trailery a plakáty taky něco stojí a kina si vezmou podíl, takže k úspěchu je stále hodně daleko. Protivníkem byl v Číně Blade Runner 2049, který končí se 7,6 miliony. V Japonsku to dělá solidní 2,7 milionu, ale bohužel tržba je pořád globálně na 223 milionech s nějakou osmdesátkou z USA. Kdyby film stál polovinu, byla by to krása. 

Mimo Jigsawa mají Lionsgate na vrcholné příčce ještě Madeu a její halloweenský speciál Boo 2!. Dělá to 10 milionů a 35 milionů po deseti dnech. I horor Všechno nejhorší má malý boost díky halloweenskému víkendu a s 5 miliony je v Americe na 48 mega. Globálně to dělá už 68 milionů a stálo to všechno jen pětku. 

V zahraničí jinak odstartoval film, na který asi všichni čekáte. Pixarovka Coco vytřískala z Mexika 8,4 milionů, což nejlepší tržba originálního titulu mimo letní sezónu. Film dorazí do Ameriky během Díkůvzdání. Jo, a ještě Thor: Ragnarok, třetí zářez v sérii, ze kterého udělal Marvel filmovou událost, aby se ta sequelovitost trochu rozředila. Nechybí Hulk a Mark Ruffalo, první záporačka MCU Cate Blanchett, hodně zábavy a retro nálady. Výsledných 107,6 milionů je vlastně o milion víc než měli Strážci Galaxie 2 tento květen. Film má na to dát 800 milionů celosvětově, pokud se bude divákům opravdu líbit. Nutné to není, i když Strážci a Spider-Man atakovali tento rok skoro 900 milionů. Každá marvelovka ale nemusí mít 800+, aby byla úspěšná. Kolik mu tipujete příští víkend při premiéře? A kolik tipujete Matkám na tahu o Vánocích, které dorazí společně s ním? 

Zdroj: Forbes

Jigsaw

25.10.2017 | USA, Kanada
Krimi, Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Když Halloween, tak Jigsaw | Fandíme filmu Box Office: Když Halloween, tak Jigsaw | Fandíme filmu Box Office: Když Halloween, tak Jigsaw | Fandíme filmu Box Office: Když Halloween, tak Jigsaw | Fandíme filmu Box Office: Když Halloween, tak Jigsaw | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest