Iron Man: V prvním filmu měl být úplně jiný záporák

Iron Man: V prvním filmu měl být úplně jiný záporák | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
A proč musel Iron Monger zemřít.

Pravděpodobně jste slyšeli o tom, že se scénář Iron Mana, vůbec prvního filmu od Marvel Studios, dokončoval za pochodu. Filmaři na poslední chvíli ladili strukturu děje a akční scény a dialogy se často improvizovaly přímo na scéně. Možná nicméně nevíte o tom, že záporákem filmu původně měl být někdo úplně jiný.

Ve finální podobě filmu je záporákem Obadiah Stane, přítel Tonyho otce a jeho mentor. Ztvárnil jej Jeff Bridges, který si před časem v rozhovoru postěžoval, že jej Marvel nechal zemřít. Ve starší verzi scénáře mělo být Staneovo havarované brnění nalezené prázdné. Jenže to se změnilo a šéf Marvelu, Kevin Feige, teď vysvětluje proč.

Původně měl být záporákem filmu Tonyho klasický protivník Mandarin. Nakonec se však Marvel rozhodl, že to není dobrý nápad, protože padouch s nadpřirozenou mocí by přirozeně nezapadal do poměrně přímočarého a (v rámci možností) uvěřitelného příběhu. Obadiah, který měl být původně jen sekundárním záporákem, byl přepsaný na toho hlavního záporáka a jako takový podle Feigeho prostě musel padnout. Podle původního plánu měl přejít do pozice ústředního padoucha v pokračování, to se nicméně nestalo.

A stejně tak část fanoušků stále čeká na Mandarina. V prvním filmu figuroval pouze jako jakási nevyřčená šedá eminence v pozadí. V Iron Manovi 3 je nejprve jako Mandarin prezentovaný Ben Kingsley. Ukáže se však, že jde jen o najatého herce, který slouží jako strašák pro veřejnost. Titulem Mandarin se následně holedbá Tonyho letitý rival Aldrich Killian (Guy Pearce). V krátkém filmu All Hail the King, zveřejněném na domácím videu, se následně ukazuje, že někde v pozadí stále existuje „skutečný“ Mandarin, který se může v budoucnu objevit.

Zdroj: Uproxx

Iron Man

02.05.2008 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Iron Man: V prvním filmu měl být úplně jiný záporák | Fandíme filmu Iron Man: V prvním filmu měl být úplně jiný záporák | Fandíme filmu Iron Man: V prvním filmu měl být úplně jiný záporák | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest