Iron Man 3 bude atakovat miliardu

Iron Man 3 bude atakovat miliardu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Že hrdinové od Marvelu dokážou v kinech nasekat balík jen pohromadě? Iron Man pomalu začíná ukazovat, že to půjde i zvlášť.

Avengers v kinech utržili přes jeden a půl miliardy dolarů, což je přibližně tolik, kolik se podařilo nasbírat Iron Manovi, Incredible Hulkovi, Thorovi a Captainu Americovi dohromady! Což celkem dává smysl – celek většinou bývá silnější, než jeho části. Iron Man 3 se teď pokusí o nemožné, pokusí se Avengers přiblížit. Co hovoří v jeho prospěch? Vždyť Iron Man 2 ukořistil v kinech „jen“ 624 milionů!

Tak zaprvé, dosavadní Iron Manovy filmy měly stoupající tendenci a neexistuje žádný racionální důvod, proč by u trojky měl znenadání nastat pokles, zvlášť když recenze jsou pozitivní (na Rotten Tomatoes momentálně 92%, u nás taky vládne velká spokojenost). Dále se jedná o prvního Iron Mana konvertovaného do 3D, což přinese další peníze samo o sobě, ale také otevře cestu na mezinárodní trhy, jako je například Rusko, kde multiplexy trojrozměrné filmy upřednostňují. Dále se dá po masivním úspěchu Avengers předpokládat, že hrdiny zná více lidí, než kdykoliv předtím a budou na jejich další dobrodružství zvědaví. Nehledě na to, že Tony Stark je stále ze všech postav Marvelu zdaleka nejpopulárnější.

Fotka z čínského sestřihu

Dále je třeba brát v potaz, že Iron Mana 3 nedistribuuje Paramout ale Disney, který se nebojí marketingový pedál sešlápnout brutální silou, jak jsme si ověřili už u Avengers. Přetlak reklamy pociťujeme i u nás v Česku (i kdybyste se vyhýbali všem trailerům na internetu, určitě vídáte nejrůznější plakáty na ulici či v MHD) a mezinárodně je ještě výraznější. V Americe Disney zaplavil promo materiály všechny svoje televizní kanály, hry, publikace i Disneyland, partneři jako Lego, Audi nebo Hasbro licencovanými produkty masírují svět a třeba v Číně se prakticky denně vysílá na celonárodní televizi devadesátiminutové preview a Iron Man 3 byl historicky prvním mezinárodním filmem, který mohl uspořádat opulentní tiskovku v Zakázaném městě.

S rostoucím čínským trhem se do budoucna počítá ve velkém, a tak vám nejspíš neunikla zpráva o tom, že speciálně pro čínský trh byla natočena zbrusu nová, krátká vedlejší dějová linka, o které ředitel Marvelu Kevin Feige prohlásil, že ji západ jednoho dne možná uvidí, avšak na DVD/Blu-ray se s ní pro tuto chvíli nepočítá! Na druhou stranu asi není až tak o co stát, dodatečný materiál vůbec nenatočil režisér Shane Black (jenom ho dodatečně schválil) a podle dostupných informací pouze přidává vedlejší mini příběh s doktorem Wu, který se v mezinárodní verzi filmu mihne na pár vteřin, jako naprosto nepodstatná vedlejší postava.

Fotka z čínského sestřihu

Mezinárodně už Iron Man 3 stihnul otevřít na dvanácti menších trzích (necelá čtvrtina) a v úvodní den utržil 13,2 milionu, což je víc, než leckterý film dokáže v úvodní den přinést ve Spojených státech – na tradičně zdaleka nejsilnějším filmovém trhu. Ve všech z dvanácti států Iron Man 3 překonal v úvodní den Iron Mana 2, někde i Avengers! Po prvním víkendu už by film měl mít na kontě přinejmenším 125 milionů dolarů a to ho premiéra na domácím kolbišti teprve čeká. Ve Státech sice na chvíli nastal zmatek, když Disney začal s provozovateli kin vyjednávat nové podmínky o spolupráci (chtěl si ukrojit větší podíl z každého prodaného lístku), nicméně posléze se kinaři se studiem domluvili a nic nebrání tomu, aby Iron Man v USA o úvodním víkendu utržil očekávaných 150 milionů dolarů.

O překonání Iron Mana 2 tedy nemůže být pochyb a reálně začíná působit také atak na miliardovou hranici. Co myslíte, vyšplhá se Tony k magické hranici nebo skončí o pár desítek milionů pod ní?

PS: Že by Marvel pustil Downeyho k vodě, se zdá po výše uvedených předpovědích naprosto nemyslitelné. Iron Man v dalším filmu bude, i kdyby mělo studio Robertův honorář násobit. Vyplatí se to. 

Zdroje: Slashfilm, The Wall Street Journal, Bleeding Cool, Deadline

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Iron Man 3 bude atakovat miliardu | Fandíme filmu Iron Man 3 bude atakovat miliardu | Fandíme filmu Iron Man 3 bude atakovat miliardu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest